Konsulent vil forkynde kærlighed

Børn og unge skal forstå, at Gud elsker dem ubetinget, mener Anna Døssing Gunnertoft, ny religionspædagogisk konsulent i Aalborg Stift

Anna Døssing voksede op i et hjem med en kristendom, der byggede på glæde, fællesskab og humor. -
Anna Døssing voksede op i et hjem med en kristendom, der byggede på glæde, fællesskab og humor. - Foto: Aalborg Stift

”Børn og unge er kirkens fremtid”, sigerAnna Døssing Gunnertoft og griner lidt af ordene, der næsten kan lyde som politikersnak.

Men der ligger alligevel både sandhed og alvor bag, tilføjer den 34-årige præst og cand.pæd. I morgen den 1. oktober tiltræder hun som ny religionspædagogisk konsulent i Aalborg Stift.

”Under konfirmandforberedelsen har vi en naturlig kontakt med de unge og har lov til at præge dem. Selvom det kan være svært at formidle kristendom til den aldersgruppe, ser jeg det som en stor gave for folkekirken, at vi kan møde dem og give dem et positivt forhold til kirken, som de kan trække på resten af livet,” siger hun.

Derfor er det vigtigt, hvordan folkekirken forvalter den gave, mener Anna Døssing. Og netop det har hun stor erfaring med.

Anna Døssing er uddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet, blev ordineret præst som 24-årig og har de seneste ti år arbejdet med kristendomsformidling i Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, hvor hun har udarbejdet undervisningsmaterialer, projekter og events for kommunens folkeskoler. Nu glæder hun sig til at sparre med præsterne i Aalborg Stift om, hvordan børn og unge kan mødes.

Som religionspædagogisk konsulent skal Anna Døssing være en ressource, som stiftets præster kan trække på i deres arbejde med børn og unge. Hun forestiller sig for eksempel at føre stiftets nye, yngre præster sammen, så de kan sparre om planlægningen af konfirmandforløb. Hun håber også at kunne indsamle og videreformidle erfaringer fra præster, der brænder særligt for arbejdet med børn og unge, til resten af stiftet.

Og hun ser frem til at planlægge konfirmandforløb med præster rundt om i sognene og dermed forkynde kristendommen til de unge. For det var det, der fik Anna Døssing til allerede som 15-årig at beslutte sig for at læse teologi.

Anna Døssing voksede op i et præstehjem i Aalborg med faderen, Bent Døssing Hansen, der var en karismatisk sognepræst, og en kærlig forkynder med markante holdninger i offentligheden. Sammen med Annas mor arrangerede han landsomspændende events med kristent indhold.