Prøv avisen
Portræt

Claus Borre: 70 år og stadig i arbejdstøjet

Ud over det journalistiske arbejde har Borre også været tæt på at gå ind i politik for partiet Venstre, og fra 2005 til 2007 sad han som direktør i fodboldklubben B93. - Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

I dag fylder en af landets mest kendte sportsjournalister 70 år. Claus Borre har været i faget i mere end 50 år og er “still going strong”

For mange danskere vil 70 år være en fin alder til at sige stop og nyde sin pension, men ikke for sportsjournalisten Claus Borre. Han er stadig i fuld vigør. Den vellidte sportskommentator har ellers været igennem en kræftsygdom i 2012, men takket være en hasteoperation i ryggen overlevede Borre. I dag sidder han stadig ved mikrofonen, hvor han kommenterer boksning for TV3 Sport.

Claus Borre startede sin journalistiske karriere i 1964 på Helsingør Dagblad, hvor han efter tre år kunne kalde sig uddannet journalist. Herefter gik turen videre til Ritzaus Bureau i 1967.

Opholdet på Ritzau varede kun et år, før et job på Berlingske Tidendes sportsredaktion lokkede. Her endte Borre med at være i ni år, og det var også her, at han fandt kærligheden til det stofområde, han arbejder med den dag i dag.

I 1977 var det tid til nye udfordringer. Næste stop hed Danmarks Radio, hvor Borre langsomt arbejdede sig op i graderne.

I 28 år slog han sine folder i det store mediehus, og i den periode nåede Claus Borre både at blive vært, kommentator og siden redaktionschef på DR Sporten.

I samme periode blev han også en af landets mest kendte sportsværter.

Men tiden på DR sluttede brat, da Borre i 2005 valgte at forlade DR efter uoverensstemmelser med den øvrige ledelse.

Den kendte sportsvært skulle dog ikke gå arbejdsløs længe. Viasat Sport tog kontakt til ham med tilbuddet om, at han kunne få lov til kommentere boksning på kanalen - en tjans, som Borre stadig har.

Claus Borre er derfor langtfra færdig med at have jern i ilden, og lige nu ved kun hovedpersonen selv, hvornår han lægger mikrofonen på hylden.

/ritzau/