Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Portræt

Hun arbejder for nordatlantisk kultur

Kirsten Mærsk i nordatlantiske omgivelser. - Foto: Knud F. Larsen

Kirsten Mærsk har de seneste 10 år været direktør for Det Grønlandske Hus og siden for Det Nordatlantiske Hus. I dag har hun fødselsdag og bliver 50 år

Torsdag den 19. juni kunne direktør Kirsten Mærsk og en glad folkemængde byde regentparret velkommen til det nye Nordatlantiske Hus på havnen i Odense, som var åbnet i november året før. Dagen var et foreløbigt højdepunkt på 10 års bestræbelser for at etablere en fælles ramme for grønlandsk, færøsk og islandsk kultur i H.C. Andersens fødeby.

Da Kirsten Mærsk trådte til som direktør for Det Grønlandske Hus i 2004 var idéen om et Nordatlantisk Hus så småt ved at tage form. Ingen kunne dog forudse, at huset skulle blive til den store succes, det er blevet til i dag. Med sin markante arkitektur er huset ramme om nordatlantisk foreningsliv, restaurant og kultur på Odense Havn. Det seneste initiativ er etablering af Nordatlantisk Erhvervsklub med deltagelse af en række private og offentlige virksomheder fra hele regionen.

Ud over at være direktør for Nordatlantisk Hus er Kirsten Mærsk direktør for Det Grønlandske Hus i Odense. Det Grønlandske Hus dækker arbejdet med det sociale, uddannelse og information og kultur i hele Region Syddanmark.

Kirsten Mærsk er oprindeligt uddannet socialpædagog, og var i 1980'erne uddannelseskonsulent hos Det Grønlandske Hus og siden afdelingsleder af Korsløkke Nærmiljøinstitution i Odense.

I en 10-årig periode var Kirsten Mærsk en markant personlighed i KFUM's Sociale Arbejde, først som leder af det sociale værested Paraplyen i Odense, dernæst som udviklingskonsulent for væresteder på Fyn og i Jylland.

Fritiden nyder hun med sin ægtefælle, Karsten, hvor turen ofte går til feriehuset i den lille havneby Güllük i Tyrkiet.