Hun kæmpede sig ind på filmscenen

Paprika Steen er kendt som en af landets mest markante skuespillere med et hav af roller i film og tv-serier. I dag fylder hun 50 år

Paprika Steen deltager i øjeblikket i TV2's seersucces “Vild med dans”, hvor hun danser med sidste års vinder, Mads Vad. -
Paprika Steen deltager i øjeblikket i TV2's seersucces “Vild med dans”, hvor hun danser med sidste års vinder, Mads Vad. - Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Hun ville være skuespiller, fra hun var ni år gammel. Viljen og talentet var der. Men hun skulle alligevel igennem hele 13 optagelsesprøver, før der endelig dumpede et optagelsesbrev fra Odense Teater ind ad døren. Siden har hun medvirket i en lang række film såsom ”Festen”, ”Okay” og ”Elsker dig for evigt”.

Paprika Steen blev færdiguddannet som skuespiller i 1992, hvorefter hun har haft mange større og mindre roller i en lang række film og tv-serier. Hun er desuden blevet nomineret til et hav af priser gennem årene.

I 2003 ryddede hun nærmest bordet, da hun både vandt en Bodil og en Robert for sin hovedrolle i filmen ”Okay”, mens hun også vandt de to priser for bedste kvindelige birolle i ”Elsker dig for evigt”.

Paprika Steen beskriver sig selv som en direkte kvinde, der ikke lægger fingrene imellem. Hun deler vandene.

”Min eksmand siger altid: Paprika, enten bliver man 'head over heels'-vild med dig, eller også løber man skrigende væk. Det kan jeg godt blive helt vildt ked af. Jeg gør det jo ikke, for at folk skal gå ned,” sagde hun i et interview med Ud & Se i april i år.

Selvom skuespillerkarrieren har budt på mange højdepunkter, har det hele dog ikke været liv og glade dage. To gange er hun gået ned med stress, og undervejs tyede hun til lykkepiller. Det var dog også et farvel til sukker og usund kost og et goddag til motion og sunde vaner, der var med til at få hende tilbage på sporet.

Paprika Steen har tidligere været gift med produceren Mikael Rieks, men de blev skilt i 2013. De har sammen teenagesønnen Otto.