Prøv avisen
Portræt

Kunstfaglig kapacitet til fondsbestyrelse

Christine Buhl Andersen er blandt sine mange gøremål også bestyrelsesformand for Organisationen af Danske Museer. - Foto: les@kaner.dk

Museumsdirektør Christine Buhl Andersen er udpeget til posten som bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet

Christine Buhl Andersen er direktør for KØS Museum for kunst i det offentlige rum i Køge og var formand for Statens Kunstfonds Internationale Billedkunstudvalg i perioden 2007-2011. Frem til 23. april 2015 er hun desuden bestyrelsesformand for Organisationen af Danske Museer (ODM).

Christine Buhl Andersen er cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra RUC og Københavns Universitet i 1995, og i 2007 tog hun en masteruddannelse i museologi fra Aarhus Universitet. I år har hun færdiggjort en Executive Lederuddannelse fra The Getty Leadership Institute på Claremont University i Californien.

Hendes første ansættelse var i midten af 1990'erne som kuratorassistent og kunstfaglig researcher på Louisiana, hvor efter hun i et par år var udstillingsinspektør ved Kunstforeningen Gl. Strand i København. 1999-2005 var hun museumsinspektør på Sorø Kunstmuseum, hvor hun blandt andet stod for den første retrospektive udstilling om guldalder- og folkelivsmaleren Christen Dalsgaard.

Næste stop for Christine Buhl Andersen var som international kunstfaglig kurator for Kunststyrelsen, hvor en af hendes opgaver var at stå for den overordnede administration af Kunstrådets pulje på 10 milioner kroner til internationale billedkunstformål, inden hun som udpeget af kulturministeren for en fireårsperiode var formand for Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg.

Hun beklæder en lang række hverv, herunder som fagdommer i DR K's tv-program ”Smagsdommerne”, giver kunstfaglig rådgivning for Kulturministeriet og er medlem af bestyrelsen for Dansk-Svensk Kulturfond.

Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher, siger om det nye bestyrelsesmedlem blandt andet: ”Christine Buhl Andersen har med høj faglighed udviklet KØS til et betydeligt dansk kunstmuseum og er kendt og anerkendt som en vidende og arbejdsom kunstfaglig kapacitet. Hun har rig erfaring fra bestyrelses- og udvalgsarbejde og vil med sine mange kompetencer blive et værdifuldt medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse.”

Ny Carlsbergfondets formål er at støtte Ny Carlsberg Glyptotek og andre danske kunstmuseer, at fremme studiet af kunst og kunstvidenskab og i det hele taget at udvikle og tilfredsstille sansen for og trangen til kunst i Danmark.

Christine Buhl Andersen, der er født i 1967, er blandt andet optaget i Kvinfos Ekspertdatabase.

Med bopæl i Hellerup er hun samlevende med publikationschef ved Louisiana Michael Juul Holm og med sønnerne Sophus og Teodor.