60 år og gammel aldrig i livet

Alder giver, den tager ikke kun, mener den tidligere studievært fra TV-Avisen Trine Sick, der i dag fylder 60 år

Journalist Trine Sick, der i dag fylder 60 år, advarer mod at definere alle følelser og dårligdomme ud fra alder. Når folk siger: ”Jeg er træt i dag, det er nok, fordi jeg er ved at blive gammel,” handler det måske overhovedet ikke om alder, men bare om, at mennesker nogle gange er trætte, mener hun. –
Journalist Trine Sick, der i dag fylder 60 år, advarer mod at definere alle følelser og dårligdomme ud fra alder. Når folk siger: ”Jeg er træt i dag, det er nok, fordi jeg er ved at blive gammel,” handler det måske overhovedet ikke om alder, men bare om, at mennesker nogle gange er trætte, mener hun. –. Foto: .

Hun tog en ny uddannelse som 32-årig. Blev selvstændig kommunikationsrådgiver som 53-årig. I dag fylder Trine Sick 60 år og er fortsat af den opfattelse, at alder ikke skal være begrænsende.

Den tidligere vært på TV-Avisen skrev for nogle år siden bogen Uden alder, der gør op med synet på ældre som svage og initiativløse.

Arbejdsmæssigt skal der efter fødselsdagen i dag ikke ske nogen ændringer. Ifølge hende selv har det slet ikke været en overvejelse at skrue ned for et travlt arbejdsliv.

Interessen for synet på alder kom, mens Trine Sick var ansat i Danmarks Radio. Hun blev noget provokeret af, at mediet indførte seniorsamtaler for folk over 50 år. Hun kom aldrig selv til nogen og er sikker på, at kanalen gjorde det i den bedste mening. Men hun tolkede det som, at folk over 50 år var i en anden kategori, og at der skulle tages særlige hensyn til dem. Det oplevede hun på et tidspunkt, hvor hun følte sig mere på omgangshøjde med alt omkring sig, end hun nogensinde havde gjort. Med bog og foredrag forsøger hun i disse år at italesætte uoverensstemmelsen mellem, hvad mennesker selv oplever i forbindelse med deres alder og omgivelsernes opfattelse af tallet på dåbsattesten.

Trine Sick advarer mod at definere alle følelser og dårligdomme ud fra alder. Når folk siger: Jeg er træt i dag, det er nok, fordi jeg er ved at blive gammel, handler det måske overhovedet ikke om alder, men bare om, at mennesker nogle gange er trætte.

LÆS OGSÅ: Ny dansk præstefamilie i Jerusalem

Hun er vokset op i Gram i Sønderjylland og blev cand.ling.merc. i 1982 med fransk som hovedfag og engelsk som bifag. Da hun var 32 år gammel, begyndte hun på Danmarks Journalisthøjskole og blev journalist i 1989. Journalistuddannelsen var en gammel drøm, der blev til virkelighed. Hun var opdraget til at tage en længere uddannelse frem for at få en læreplads som journalist, og derfor gik hun ikke i gang med journalistikken med det samme.

Trine Sick, som betegnes som en skarp, flittig og udfordrende journalist, mener, at man på mange måder bliver mere markant med alderen, og man bliver målrettet på den gode måde, fordi man har prøvet meget. Og så får man ifølge hende et større menneskeligt overskud.

Trine Sick har tidligere været ansat på Politiken og TV 2 og i perioden 1990 til 2007 i Danmarks Radio. Her var hun blandt andet studievært på TV-Avisen, arbejdede med magasinet Søndag og med opstarten af udenrigsprogrammet Horisont. Hun sidder i bestyrelsen for Center for Konfliktløsning og har siddet i flere ministerielle råd og udvalg. Som leder af konferencer bruger hun også sin uddannelse som proceskonsulent.

I 1996 adopterede Trine Sick og hendes mand, der bor på Frederiksberg, de to tvillingepiger, Maria og Andrea, fra Guatemala. Familien har et hus i Kroatien, og fritidsinteressen med at lære kroatisk, et svært sprog med mange gebrækkeligheder for en dansker, er for Trine Sick blevet endnu et billede på, at alderen ikke skal bremse hende.