Advokat Tyge Trier bruger sin utålmodighed som en drivkraft

Grundtvig og grundighed er to centrale ord i advokaten Tyge Triers karriere. Fredag fylder han 60 år

Pressefotograf Morten Brandborgs forsvarer Tyge Trier efter første retsmøde i højesteret i København torsdag den 24. september 2020. Morten Brandborg blev af Østre Landsret idømt en bøde på 3.000 kroner, fordi han ikke efterkom politiets opfordring om at fjerne sig fra et ulykkessted i Nylars på Bornholm i december 2017..
Pressefotograf Morten Brandborgs forsvarer Tyge Trier efter første retsmøde i højesteret i København torsdag den 24. september 2020. Morten Brandborg blev af Østre Landsret idømt en bøde på 3.000 kroner, fordi han ikke efterkom politiets opfordring om at fjerne sig fra et ulykkessted i Nylars på Bornholm i december 2017.. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

“Jeg har lige en politibetjent, jeg skal have ud herfra. Kan jeg ringe tilbage om fem minutter?”

Sådan lyder det fra en af Danmarks mest profilerede advokater, Tyge Trier, da Kristeligt Dagblad ringer. Selvom det er tidligt på dagen, har han allerede set på tre forskellige sager, og senere skal han afslutte en stor sag, han har arbejdet på længe. Han er også i gang med at føre 8 ud af de 19 danske sager, der lige nu kører ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg. Den nyeste af dem handler om en tyveårig kvinde, der blev voldtaget ved Hornbæk havn sidste sommer.