Prøv avisen

Aktuelle navne

Nye folk hos Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelses repræsentantskab har valgt en ny hovedbestyrelse med tre nye medlemmer. Det er sygeplejerske Grethe Kristine Kristensen, Vojens, overlæge Henrik Harling, Holte og professor Jørn Herrstedt, Allerød (foto), der udgør de nye ansigter i foreningens politiske front. Yderligere syv personer blev genvalgt til hovedbestyrelsen, nemlig rejseleder Birgitt Bjerre, Nykøbing F, administrerende direktør, Kristian Baatrup, Helsingør, arkitekt, Claus Foged, Hjørring, prokurist Jette Hansen, Holbæk, sygeplejerske Vera Kristensen, Hvide Sande, professor Frede Olesen, Højbjerg og lægesekretær Karen Vejen, Aalborg. Desuden blev Michala Petri genvalgt som vicepræsident for foreningen.

Sygeplejerske til Sierra Leone

Sygeplejerske Linda Christensen er rejst med Læger uden Grænser til det vestafrikanske land Sierra Leone. Her skal hun de næste seks måneder træne sundhedspersonale og koordinere arbejdet på klinikker i landområderne i den sydlige del af landet. I otte år boede den engelskfødte sygeplejerske med sin danske mand i Mozambique, Saudi-Arabien og Kenya. I Kenya arbejdede hun i tre år på Nairobi Hospital og frivilligt for organisationen AMREF Flying Doctors, en østafrikansk luftambulancetjeneste. De sidste 24 år har Linda Christensen boet med sin familie på Langeland og blandt andet arbejdet i hjemmeplejen i Svendborg og på Langeland. I de seneste tre år har hun arbejdet på Almegårds Kaserne i Rønne.

Psykolog kontoransvarlig i DR Congo

Den 32-årige erhvervspsykolog Line Thatt Jensen er rejst til Den Demokratiske Republik Congo for Læger uden Grænser. Her skal hun de næste seks måneder være ansvarlig for kontoret i byen Kisangani. Line Thatt Jensen skal blandt andet stå for driften af kontoret, kontakten med myndigheder og organisationer og for sikkerheden for Læger uden Grænsers udsendte i de fem provinser i det nordøstlige DR Congo, som kontoret i Kisangani dækker. Line Thatt Jensen er født i Ringkøbing og uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2002. Hun har desuden en HD i organisation og ledelse, og har blandt andet arbejdet som erhvervspsykolog i Københavns Kommune. Hun har været selvstændig konsulent i København siden januar 2008.

Årets Opmuntringspris uddelt

Udviklingschef i Muskelsvindfonden Jørgen Lenger har fået årets Opmuntringspris fra Vanførefonden. Prisen, der er på 25.000 kroner, tildeles Jørgen Lenger for altid at have for øje, at det handler om at forbedre forholdene for alle mennesker med et handicap.

AIDS-Fondets forskningspris overrakt

AIDS-Fondets Forskningspris går i år til Louise Bruun Jørgensen, der er laboratorieleder på Statens Serum Institut. Louise Bruun Jørgensen får prisen for sin vigtige og højt respekterede forskning i resistensudvikling over for hiv-medicin.

"Sæsonens buket" til læge

MCS Foreningens anerkendelse "Sæsonens Buket" er netop givet til praktiserende læge Nis Obling, Lægehuset i Bellinge, efter indstilling fra odenseanske Mie Lobedanz (th.), der har fået stor støtte af Nis Obling, da hun fik konstateret den socialt invaliderende duft- og kemikalieoverfølsomhed MCS, Multiple Chemical Sensitivity - direkte oversat "mangeartet kemisk overfølsomhed" - i daglig tale "duft- og kemikalie-overfølsomhed".

Direktør indtræder i Egmonts bestyrelse

Direktør for Københavns Lufthavne A/S Brian Petersen indtræder i bestyrelsen for Egmont Fonden og Egmont International Holding A/S.

Brian Petersen er ud over Egmont blandt andet også medlem af Dansk Industris hovedbestyrelse og medlem af bestyrelsen for ALK-Abelló og Center for Ledelse.

Regionshospitalet Viborg ansætter

45-årige Helle Bennedsgaard er blevet ansat som afdelingschef for driftsafdelingen på Regionshospitalet Viborg. Helle Bennedsgaard har relevant faglig erfaring og solidt kendskab til ledelsesopgaver i sundhedssektoren og kommer fra en stilling som souschef i Aabenraa Kommunes pleje- og omsorgsafdeling.

navne@kristeligt-dagblad.dk