Balletlærer fru H kan stadig gå op på tå

Susanne Heering har lukket sin balletskole i Næstved, men er fortsat lærer for et privat ballethold. Samtidig lægger hun kræfter i patientforening og menighedsråd. I dag fylder hun 80 år

0-årige Susanne Heering trækker stadig i trikot. Nu er det ikke børn, men voksne, hun underviser i ballet en gang om ugen. –
0-årige Susanne Heering trækker stadig i trikot. Nu er det ikke børn, men voksne, hun underviser i ballet en gang om ugen. – . Foto: Søren Steffen/Ritzau Scanpix.

Ballet har fyldt en stor del af Susanne Heerings liv. Lige fra hun som seksårig dansede ind på balletskolen under Hotel Phønix i Aalborg, til hun i dag på ugentlig basis underviser et privat ballethold i Danske Studenters Roklub på Østerbro i København.

I mere end 30 år drev hun sin egen balletskole i Næstved. Fru H’s Danseinstitut, som det hed, efter et forslag fra hendes nære veninde dronning Margrethe. Det var også Dronningen, der ofte tegnede og syede kostumer og stod for scenografien, når balletskolen havde sine opvisningsforestillinger. Skolen er nu afviklet, men Susanne Heering trækker altså stadig i trikot og holder kroppens smidighed og ballettrinene ved lige.

Udefra set har den nu 80-årige balletlærer levet et liv på solsiden. Hun er født som lillesøster til to i et velhavende hjem i Aalborg-bydelen Hasseris, tog studentereksamen fra Aalborg Katedralskole og blev uddannet lægesekretær. Som ung blev hun gift med Peter Heering, der var arving til virkomheden af samme navn. Parret havde hus i Hellerup, hvor Susanne Heering fortsat bor, og sommerhus ved Skagen.

Men som i de fleste andres liv har det ikke været en dans på roser det hele, der har også været bump på vejen. Som 17-årig blev hun ramt af en alvorlig spiseforstyrrelse, som nær havde kostet hende livet. ”Jeg forsøgte at leve af gulerødder og appelsiner og gemte min mad i husets store vaser,” har hun selv fortalt i et interview med Nordjyske Medier.

Erfaringen med den lidelse har blandt andet fået hende til at lægge et stort engagement i Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade (LMS), hvor hun nu er æresmedlem. Senere blev hun og hendes mand ramt af en stor sorg, da deres ældste søn Henrik, der var udviklingshæmmet og født med en hjertefejl, døde få måneder efter fødslen. Også den begivenhed førte til et socialt og frivilligt engagement. I 1976 var hun medstifter af opholdshjemmet Østerled for psykisk handicappede og var også bestyrelsesmedlem der i en årrække. I portrætbogen ”Fru H – Susanne Heerings liv, familie og venskab med Dronningen” fortæller hun blandt andet til journalisten Kirsten Jacobsen, at sådan en tragedie forandrer et menneske: ”Man tager aldrig mere noget for givet. Aldrig noget som en selvfølge. På den måde tror jeg, at en stor, stor sorg har afgørende betydning for ens udvikling.”

I 2015 oplevede Susanne Heering endnu en stor sorg, da hendes mand gennem mere end 50 år døde. Peter Heering blev 80 år.

I dag er Susanne Heering aktiv i Osteoporoseforeningen. Spiseforstyrrelser kan føre til knogleskørhed, så der er en klar sammenhæng i, at Susanne Heering nu har valgt at lægge et arbejde i at være formand for præsidiet for Osteoporoseforeningen.

Hun er desuden kirkeligt interesseret og er på 12. år medlem af menighedsrådet i Garnisons Kirke i København.

Susanne Heering er mor til fire voksne børn: Christel Lüttichau, Peter Heering, Christoffer Ole Heering og Gregers Heering. Familien tæller desuden otte børnebørn, hvoraf den yngste netop er konfirmeret. 80-årsfødselsdagen fejres med hele familien og en stor flok venner.