Bengt Holst: Jeg har bygget et univers af natur omkring mig

Københavns Zoos tidligere videnskabelige direktør Bengt Holst har viet hele sit liv til naturen. Efter sin pension fra den zoologiske have arbejder han videre på at bevare den som formand for Den Danske Naturfond. På lørdag fylder han 70 år

På lørdag fylder Bengt Holst 70.
På lørdag fylder Bengt Holst 70. Foto: Gitte Blom Christensen

Da han tager telefonen for at lave dette interview, befinder han sig i “felten”. Nærmere bestemt er Bengt Holst i Kollund Skov i Sønderjylland med Den Danske Naturfond, som han er bestyrelsesformand for. Fonden har købt skoven for at se til, at naturen i området bliver genoprettet og bevaret. Netop den opgave er altafgørende for Bengt Holst, der beskriver naturen som et fundament i sit liv.

Han arbejdede i 37,5 år i Københavns Zoologiske Have. I mange af dem var han videnskabelig direktør, og han har brugt en stor del af sit liv på at iværksætte projekter, der har til formål at bevare og genoprette natur rundt om i verden. I dag er han blandt andet formand for Den Danske Naturfond og Dyreetisk Råd, hvor han fortsætter kampen for naturen. Men også i det private fylder naturen næsten alt for Bengt Holst.