Johnny er bidt af middelalderen

Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen er en af vore førende middelalder- forskere med klostre som speciale

Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen er er oprindeligt uddannet på Copenhagen Business School, men arbejdet med økonomien bragte ham på sporet af, hvordan landets klostre i sin tid fik det til at løbe rundt. – Privatfoto.
Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen er er oprindeligt uddannet på Copenhagen Business School, men arbejdet med økonomien bragte ham på sporet af, hvordan landets klostre i sin tid fik det til at løbe rundt. – Privatfoto.

Interesse for salgsøkonomi kan føre til alt. Også til forskning i Danmarks middelalder og dens kirker, klostre, bygninger og særlige stednavne ud over landet.

Sådan er det i hvert fald gået for Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen, som nu er lektor på nordisk forskningsinstitut ved Københavns Universitet og beskæftiger sig med danske stednavne. Han er desuden en af vore førende universitetsforskere i dansk middelalder med klostre og dominikanerordenen som særligt felt.

Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen beskrives som mere end almindelig flittig i sit arbejde, og selvom han først for alvor gik i gang med den historiske middelalderforskning i en sen alder, har han nået utrolig meget.

Han skrev sin ph.d.-afhand- ling om dominikanerordenen i Danmark og er lige nu i gang med en bog om ordenernes historie i hele Skandinavien. Som stednavneforsker arbejder han aktuelt med redigering af et bind i serien Danmarks Stednavne om Merløse Herred i det gamle Holbæk Amt.

Johnny Granjean Gøgsig Jakobsen er kendt for sin evne til at skabe internationale kontakter, blandt andet gennem deltagelse i kongresser i Europa og resten af verden.

Han er født i 1968, tog HD i afsætningsøkonomi på Copenhagen Business School i 1995 og blev cand.scient. i geografi og historie på Roskilde Universitet i 2004.

I dag er hans forskningsområder middelalderens landbrugs-, bebyggelses- og kirkehistorie, ikke mindst klostrenes historie.

Inden Johnny Grandjean Gøgsig Jacobsen begyndte sin historiske forskning, arbejdede han med marketing og kommunikation. Det var faktisk den økonomiske baggrund, som ledte hans interesse i retning af, hvordan middelalderens klostre fik økonomien til at løbe rundt.

Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen bor i Sakskøbing på Lolland sammen med Sascha Helsengren Hansen, der er afdelingsleder på den kommunale institution Saxenhøj, og deres 7-årige søn, Theodor.