Brian Holm: Sommeren giver mig så meget energi, at det næsten bliver irriterende

Når vejret er godt, skal man ud af vagten, fortæller Brian Holm - slå græs, male, cykle og løbe. Og på grund af årstiden kan man gøre det hele

58-årige Brian Holm er til daglig sportsdirektør for cykelholdet Deceuninck-Quick Step, der er blandt de deltagende hold ved årets Tour de France, som begynder i dag.
58-årige Brian Holm er til daglig sportsdirektør for cykelholdet Deceuninck-Quick Step, der er blandt de deltagende hold ved årets Tour de France, som begynder i dag. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Sommer er synet af cyklister. Kvinderne cykler gennem byen i sommerkjoler, og de store cykelløb begynder.

Sommer er duften af havluft, hvis jeg kører så langt på cyklen, at jeg kommer hele vejen op til Hornbæk langs Nordsjællands kyst. Og så er sommer også duften af nyvasket tøj, der har hængt til tørre udenfor. Det dufter bare mere rent end tøj, der har hængt i en kælder eller været en tur i tørretumbleren.

Sommer er lyden af hornet fra en servicebil under Tour de France. Det er ikke bare en lyd, men en rigtig melodi, for eksempel ”Oh! Susanna”. Så er der cykelløb! Hornet gør, at cykelrytterne kan kende deres servicebil uden at kigge sig over skulderen. Som sportsdirektør kan jeg bruge det til at signalere, at det nu er mig, der bestemmer. Jeg er luftkaptajnen, og servicebilen er mit luftskib. Jeg kan love dig for, at hele byen kigger, når jeg trykker på hornet. Det er sjældent, at man kan få lov at føle sig som en stor kanon, men det er mit moment of fame om sommeren.

Sommer er smagen af grillpølser. Jeg kunne leve af grillpølser, men kun om sommeren.

Sommer er følelsen af overskud. Jeg får så meget energi, at det næsten bliver irriterende. Man kan ikke sidde derhjemme en sommerdag og spise kiks, drikke te og se kriminalkommissær Barnaby. Når vejret er godt, skal man ud af vagten: Man skal slå græs, stakittet skal males, og man skal ud og cykle og løbe, men man får energien til at gøre det hele. Om sommeren sover jeg også to timer mindre om natten.