Charlotte Rørth ville gerne have brugt mindre tid på at kritisere sig selv

Forfatter og journalist Charlotte Rørth fylder i dag, torsdag, 60 år. I den anledning svarer hun på en spørgsmål om livet

Tro er for mig at have tillid til, at Gud elsker mig og alle andre. Og det har en mængde af konsekvenser, siger Charlotte Rørth.
Tro er for mig at have tillid til, at Gud elsker mig og alle andre. Og det har en mængde af konsekvenser, siger Charlotte Rørth. . Foto: Leif Tuxen.

Hvad er det vigtigste, der er sket i dit liv de seneste år?

At jeg er blevet farmor til Carl Johannes. Jeg vidste godt, at jeg ville blive vanvittigt forelsket i vores barnebarn, for jeg er sådan en, der gerne vil snuse til spædbørns nakker og stikke hovedet ned i barnevognen. Men jeg var ikke forberedt på den kærlighed, jeg nærer til min svigerdatter og den glæde, som fylder mig, når jeg ser min mand og min søn sammen med Carl Johannes. Der er en samlende kraft i det lille barn, og han har været en gave til relationerne i familien. Den dybe kærlighed til vores barnebarn tænder også sorgen over vores søn Frederik, der valgte livet fra. Carl Johannes har store hænder som sin onkel, og han ligner i det hele taget Frederik fysisk. Når jeg er sammen med vores barnebarn, mærker jeg, at man kan leve med sorg og glæde på samme tid.