Chefen for Danmarks største spejderlejr

Fra i morgen er fem forskellige danske spejderkorps arrangører af den største spejderlejr i Danmark nogensinde. I spidsen for det står Miriam Madsen. Hun er selv med i De grønne pigespejdere

”Forskellige spejderkorps i Danmark er ikke hinandens konkurrenter. Vi er nødt til at stå sammen om profileringen af, hvad det vil sige at være spejder. Vi kan løfte mere sammen end hver for sig,” siger Miriam Madsen, der er lejrchef, når mere end 35.000 spejdere fra fem forskellige spejderkorps i morgen mødes i Holstebro til en stor fælles lejr. –
”Forskellige spejderkorps i Danmark er ikke hinandens konkurrenter. Vi er nødt til at stå sammen om profileringen af, hvad det vil sige at være spejder. Vi kan løfte mere sammen end hver for sig,” siger Miriam Madsen, der er lejrchef, når mere end 35.000 spejdere fra fem forskellige spejderkorps i morgen mødes i Holstebro til en stor fælles lejr. –. Foto: Johny Kristensen, Spejdernes Lejr 2012.

Når der de seneste to et halvt år har været afholdt planlægningsmøder frem mod Danmarkshistoriens største spejderlejr, som begynder i morgen, har lejrledelsen været iført ens sorte trøjer og rødt tørklæde.

Det er for flere spejderkorps usædvanlige farver men en markering af, at fem korps er gået sammen om at holde en uges lejr i Holstebro for mere end 35.000 spejdere.

LÆS OGSÅ: Spejderliv. En gammel og moderne livsform i bevægelse

Korpsene er Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne.

I spidsen for det arbejde står den 31-årige Miriam Madsen. Sammen med Erling Birkbak har hun ansvaret for lejren og dermed også arbejdsfællesskabet på tværs af spejderkorpsene. Selv har hun en baggrund i De grønne pigespejdere, hvor hun har været med, siden hun gennem en klassekammerat i første klasse blev en del af pigespejderne primært den lokale gruppe i Egå ved Aarhus.

Selvom det er som grøn pigespejder, hun har været aktiv både som lokal leder og i flere år som en del af hovedbestyrelsen, har hun erfaring med det tværkorpslige spejderarbejde. Som ung har hun i flere år deltaget på spejderlejre med andre korps. Og pigespejderne i Egå delte spejderhytte med KFUM-Spejderne.

Positive oplevelser herfra har givet hende en forståelse for, hvad forskellige grupper kan bidrage med, og også lysten til at planlægge en fælles lejr. Den viden har været nyttig i arbejdet med at forene fem forskellige spejdertraditioner til en lejr med deltagere fra hele Danmark og i alt 40 lande i verden. Et arbejde, hvor hun beskrives som en ambitiøs og perfektionistisk frivillig, der har et godt øje for hele processen frem mod lejren og samtidig også for den enkelte frivillige hjælper.

Fritid er ikke et begreb, Miriam Madsen opererer med. I hvert fald har hun ikke gjort det de seneste godt to år, hvor hun har arbejdet med lejrplanlægningen. Det er i stedet videreuddannelsen, en diplomuddannelse i ledelse, der giver hende et pusterum. Den uddannelse tager hun ved siden af jobbet som sekretariatsleder i Sammenslutningen af Unge Med Handicap.

Hun kalder sig selv en læsehest, men når døgnets 24 timer ikke strækker til megen fritid, må videreuddannelsen og læseforberedelsen her betragtes som et frirum. Den læreruddannede spejder forsøger dog også at finde tid til familien, der blandt andet tæller kæresten, hun bor sammen med på Østerbro i København.