Prøv avisen

Chefen er både ny og hjemmevant

Jens August Wille beskrives som en mand, der trives i det kaos, som en teaterarbejdsplads kan være. – Foto: Odense Teater.

Instruktør Jens August Wille er nyudnævnt chef for Odense Teater. Sted og skuespillere er ikke ukendte for ham, for tidligere var han rektor på Skuespillerskolen ved Odense Teater

Efter at have været uden fast styrmand på Odense Teater i godt et halvt år kan medarbejderne på landets næstældste teater nu atter se frem til at få en fast mand bag roret. Det bliver den 47-årige sceneinstruktør Jens August Wille, der fremover vil gemme sig bag titlen af teaterchef på Odense Teater. Til stor begejstring for medarbejderne.

Da det blev afsløret over for de ansatte på teateret, hvem der skulle følge efter tidligere teaterchef Michael Mansdotter, var den lokale tv-station til stede og kunne bevidne, at nyansættelsen af Jens August Wille bekom medarbejderne særdeles vel. Der var således både glædesråb og klapsalver fra salen, da hemmeligheden afsløredes.

Og den hjertelige velkomst var ikke blot en høflig cadeau fra teaterfolkets side. Jens August Wille er nemlig en mand, som de fleste medarbejdere på teateret kender rigtig godt. I årene 2005 til 2011 var han således rektor på Skuespillerskolen ved Odense Teater og har været med til at uddanne flere af de nuværende ansatte.

LÆS OGSÅ: "Den lille nobelpris" til diabetesforsker

Betty Glosted, ansat skuespiller på Odense Teater, er en af dem, der er ovenud tilfreds med valget af Jens August Wille som teaterchef. Hun har i tidligere udtalelser kaldt ham en klog mand, med hjertet på rette sted og en instruktør, der trives i det kaos, som en teaterarbejdsplads kan være.

Jens August Wille, der blev født i København og tog sin studentereksamen fra Roskilde Gymnasium, er uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i København i 1996.

Nogle af de første stykker, han instruerede, var blandt andet Feber af Wallace Shawn på Statens Teaterskole og Himmerig af Arne Ibsen på Skuespillerskolen ved Odense Teater, mens han i 1997 debuterede som instruktør på Det Kongelige Teater med stykket Isbrændt af Peter Asmussen.Fra 2002 til 2005 ledede han teateret Plan B i København sammen med Mads Boberg og Mads Wille, hvorefter han prøvede kræfter som dramaturg ved Danmarks Radio. Derudover har han også i sæsonen 201 012 sammen med Caroline McSweeny været kunstnerisk leder af det odenseanske teater Mo-mentum, som er kendetegnet ved at skifte kunstnerisk ledelse ud hvert år for at sikre fornyelse.

Jens August Wille selv har udtalt, at han som teaterchef ikke lige nu ser behov for at skabe fundamentale ændringer på Odense Teater, fordi det faktisk går rigtig godt. Alligevel har han dog bragt lidt visioner med sig for det fynske teater han drømmer om at få trukket flere unge ind at se teater og tør godt love opsætninger, der henvender sig særligt til de såkaldte tweens.

Ældre og mere erfarne teatergængere skal dog ikke frygte, at teateret nu bliver dem totalt uvedkommende. Jens August Wille holder fast i, at der skal være et bredt repertoire på teateret. Klassikere vil han dog ikke sætte op udelukkende for titlens skyld Hvis vi sætter en klassiker op, skal vi vide, hvorfor vi gør det, og den skal knytte sig til noget aktuelt, har han tidligere ytret.

Når Jens August Wille ikke tilbringer sin tid i teaterverdenen, bruger han den sammen med hustruen Stine Brynskov, der er antropolog og konsulent, samt børnene Morits på 11 år og Alvida på syv år. Familien er bosat i Roskilde. Han tiltræder stillingen den 1. september.