Døde

v Forhenværende fuldmægtig Vivi Markussen, Kongens Lyngby, er død, 71 år.

Vivi Markussen var kontorelev på Aalborg Stiftstidende 1958-1961 og flyttede i 1967 til Lyngby.

I 33 år arbejdede hun for Lyngby-Taarbæk Kommune, først på borgmesterkontoret, derefter som primus motor i forbindelse med kommunens digitalisering. I den sidste halve snes år, indtil hun som fuldmægtig lod sig pensionere i 2001, var hun en nøgleperson i kommunens it-afdeling.

Vivi Markussen var desuden i mange år Danmarks hurtigste løber, og hun deltog i De Olympiske Lege i Rom i 1960, hvor hun nåede kvartfinalen i 100 meter løb. Hun var kun 16 år, da hun i 1956 vandt sit først DM-guld, og frem til 1971 vandt Vivi Markussen 12 danske mesterskaber individuelt og 14 i stafet og hold.

I 1978 gjorde Vivi Markussen comeback, hvor hun hjemtog to DM-medaljer, to guldmedaljer på 4 x 100 meter og guld i hold-DM.

v Forhenværende overlærer Anders Johansen, Otiumgården, Aalborg, er død, 87 år.

Anders Johansen blev uddannet lærer fra Jonstrup Seminarium i København. Han var aktiv i modstandsbevægelsen i Vendsyssel, og senere virkede han også i hovedstadsområdet.

1 1948 fik han sin første læreransættelse i Åkirkeby på Bornholm, inden han i 1949 blev gift med Liv Margrethe Balstad, og sammen blev de ansat ved Elisabeth Brøndsteds Skole i Aalborg. Her arbejdede de af to omgange, ligesom de også begge havde ansættelser flere andre steder.

Anders Johansens hovedfag var matematik og fysik, og han medvirkede ved udgivelse af flere matematikbøger til undervisning.