Døde

- Forfatteren Hans Reusch, Søborg, er død, 67 år.

Hans Reusch var født i Allinge. Efter skolegangen på Bornholm, afsluttende med fem år på statsskolen, flyttede han til Købehavn. Ved siden af sit arbejde som IT-konsulent i Det Berlingske Hus begyndte han at skrive og fik udgivet en række bøger. Han blev medlem af Dansk Forfatterforenings bestyrelse, en kort overgang konstitueret formand. I tre år var Hans Reusch styrelsesmedlem i Dansk-Svensk Forfatterselskab.

Hans Reusch skrev ofte om Bornholm. Han fik Vintens Bornholmerlegat i 1982 og Else Faber Prisen i 1998.

- Journalist og forfatter Ady Rechnitzer, Rørvig, er død, 92 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med sin mand, Eigil Rechnitzer, var Ady Rechnitzer efter krigen med til at opbygge hjemmeværnet og lottekorpset. Og i 1950'erne skrev hun på freelancebasis for det daværende Nationaltidende og for Politiken. I 1965 knyttedes hun som skrivende medarbejder til Det Grønne Område.

Gennem 40 år boede Ady Rechnitzer i Søllerød Kommune. Hun deltog i kommunens børne og ungdomsværn og var bestyrelsesmedlem i Det Konservative Folkepartis lokale vælgerforening. 1957 blev hun medstifter og senere formand for partiets lokale kvindekreds.

Hun var også bestyrelsesmedlem i kommunens Historisk-Topografisk Selskab og skrev til Selskabets årbog, blandt andet om Vedbækfiskerne og om sit slægtshjem "Sømærket".

Siden 1983 havde Ady Rechnitzer bopæl i Rørvig, og også her tog hun levende del i foreningslivet og var en efterspurgt foredragsholder.

- Fotograf og musiker Jo Banks, Solrød Strand, er død, 93 år.

Jo Banks kom til Danmark i 1961 fra Chicago og åbnede på Højbro Plads i København musikstedet Purple Door for folkemusik og viser. I 1968 flyttede Purple Door til Fiolstræde 28 og udvidede repertoiret til også at omfatte jazz, blues og rock. Mange i dag kendte danske musiknavne mødte deres første publikum i Purple Door.

Jo Banks var sanger i flere forskellige grupper og har optrådt i klubber og på festivaler mange steder i udlandet, ligesom han stod bag flere pladeudgivelser.

Også billedkunstnere fik en chance for at vise, hvad de kunne præstere via Jo Banks' aktiviteter. I Fiolstræde åbnede han Banks Gallery i 1968 som et udstillingssted for fortrinsvis portrætfotografier, og i 1988 åbnede han Solrød Landsbygalleriet.