Prøv avisen

Døde

- Forfatteren Hans Reusch, Søborg, er død, 67 år.

Hans Reusch var født i Allinge. Efter skolegangen på Bornholm, afsluttende med fem år på statsskolen, flyttede han til Købehavn. Ved siden af sit arbejde som IT-konsulent i Det Berlingske Hus begyndte han at skrive og fik udgivet en række bøger. Han blev medlem af Dansk Forfatterforenings bestyrelse, en kort overgang konstitueret formand. I tre år var Hans Reusch styrelsesmedlem i Dansk-Svensk Forfatterselskab.

Hans Reusch skrev ofte om Bornholm. Han fik Vintens Bornholmerlegat i 1982 og Else Faber Prisen i 1998.

- Journalist og forfatter Ady Rechnitzer, Rørvig, er død, 92 år.

Sammen med sin mand, Eigil Rechnitzer, var Ady Rechnitzer efter krigen med til at opbygge hjemmeværnet og lottekorpset. Og i 1950'erne skrev hun på freelancebasis for det daværende Nationaltidende og for Politiken. I 1965 knyttedes hun som skrivende medarbejder til Det Grønne Område.

Gennem 40 år boede Ady Rechnitzer i Søllerød Kommune. Hun deltog i kommunens børne og ungdomsværn og var bestyrelsesmedlem i Det Konservative Folkepartis lokale vælgerforening. 1957 blev hun medstifter og senere formand for partiets lokale kvindekreds.

Hun var også bestyrelsesmedlem i kommunens Historisk-Topografisk Selskab og skrev til Selskabets årbog, blandt andet om Vedbækfiskerne og om sit slægtshjem "Sømærket".

Siden 1983 havde Ady Rechnitzer bopæl i Rørvig, og også her tog hun levende del i foreningslivet og var en efterspurgt foredragsholder.

- Fotograf og musiker Jo Banks, Solrød Strand, er død, 93 år.

Jo Banks kom til Danmark i 1961 fra Chicago og åbnede på Højbro Plads i København musikstedet Purple Door for folkemusik og viser. I 1968 flyttede Purple Door til Fiolstræde 28 og udvidede repertoiret til også at omfatte jazz, blues og rock. Mange i dag kendte danske musiknavne mødte deres første publikum i Purple Door.

Jo Banks var sanger i flere forskellige grupper og har optrådt i klubber og på festivaler mange steder i udlandet, ligesom han stod bag flere pladeudgivelser.

Også billedkunstnere fik en chance for at vise, hvad de kunne præstere via Jo Banks' aktiviteter. I Fiolstræde åbnede han Banks Gallery i 1968 som et udstillingssted for fortrinsvis portrætfotografier, og i 1988 åbnede han Solrød Landsbygalleriet.