Døde

v Journalist Knud Bavngaard, Viby J, er død, 97 år.

Pseudonymet Silvanus gjorde i en menneskealder Knud Bavngaard kendt og værdsat blandt Morgenavisen Jyllands-Postens læsere. Pseudonymet pegede tilbage på hans rødder i skovrider-hjemmet i Trend, men var også garanti for indsigtsfulde og velskrevne artikler om skovbrug, fiskeri, arkæologi og jagt.

Knud Bavngaard skrev også naturbøger som Breve til Diana, Løst krudt og små hagl, Dage derude og rejsebøger som Afrikanske streger. For Jyllands-Posten stod han i flere år bag børneserien Bams og Bine.

Knud Bavngaard arbejdede på Aalborg Stiftstidende og Viborg Stifts Folkeblad, før han kom til Jyllands-Posten i 1945. Han gik på pension i 1982, men vedblev at skrive om sine yndlingsemner i avisen i mange år derefter. Han modtog desuden Boganis-Prisen, og 1974-1983 var Knud Bavngaard medlem af styrelsen for Jyllands-Postens Fond.

v Maler Karin Nathorst Westfelt, Aarhus, er død, 92 år.

Karin Nathorst Westfelt var født i Sverige og uddannet på Konstfackskolan i Stockholm og på Kunstakademiet i København hos professorerne Fritiof Schiildt, Aksel Jørgensen og Elof Risebye. Hun debuterede i 1950 i Sverige og i Danmark et par år senere på Kunstnernes Efterårsudstilling.

I de unge år havde Karin Nathorst Westfelt et stort udstillingsprogram herhjemme og i udlandet, og hun blev medlem af sammenslutningerne Kammeraterne og Jylland. Gennem alle årene har hun udført en række udsmykningsopgaver, blandt andet et billedtæppe til Musikhuset i Aarhus, en glasmosaik til Sct. Pauls Kirke i Aarhus og senest i 1995 en glasmosaik til Skejby Sygehus.