Prøv avisen

Døde

v Tidligere kommunaldirektør Morten Christian Fjordbak Nielsen, Aalborg, er død, 67 år.

Morten Christian Fjordbak Nielsen tog realeksamen og blev derefter uddannet hos ejendomsmægler Hulegaard i Aalborg. Senere fik han arbejde i det kommunale system, idet han først var beskæftiget på borgmesterkontoret i Aalborg, og siden kom han til Dronninglund Kommune. Derefter arbejdede han som sekretariatschef i Kjellerup Kommune. Fra 1990-2002 var Morten Christian Fjordbak Nielsen kommunaldirektør i Støvring Kommune.

Næste stop var som personalechef på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk i Grønland, og i 2009 vendte han tilbage til Aalborg, hvor han arbejdede ved Forsyningsvirksomhederne.

vLisa Gram-Andersen, Søllerød, er død, 94 år.

Lisa Gram-Andersen, født Granholm, var en flot repræsentant for dansk dametennis i årene 1936-1962.

Lisa Gram-Andersen vandt sit første junior-DM i tennis som 16-årig, og blandt præstationerne kan foruden utallige andre mesterskaber nævnes 42 danmarksmesterskaber, hvoraf de 20 var i damedouble med makkeren Vera Johansen.

Lisa Gram-Andersen var også en spiller af international kaliber med deltagelse i blandt andet skandinaviske mesterskaber og de amerikanske mesterskaber, ligesom hun flere gange var på banen ved Wimbledon. Med alderen skiftede Lisa Gram-Andersen tennis ud med golf og deltog også her ofte i turneringer.

v Skuespiller Annemette Anton Svendsen, København, er død, 85 år.

Annemette Svendsen begyndte i 1940 som balletbarn på Det Kongelige Teaters balletskole og blev i1947 balletdanserinde. Året efter begyndte hun at læse hos skuespiller Martin Hansen, men skiftede i 1949 til den dramatiske elevskole på Det Kongelige Teater.

I 1951 debuterede Annemette Svendsen i stykket Den Gerrige og som Agnete i Elverhøj. En rolle, som hendes mor, skuespilleren Karin Nellemose, havde spillet tidligere. Frem til 1953 var Annemette Svendsen engageret på Det Kongelige Teater, hvorefter hun blev tilknyttet Aarhus Teater.

Foruden at spille teater på mange af de store scener rundt om i landet optrådte Annemette Svendsen også i film, blandt andetDitte Menneskebarn fra 1946.