Prøv avisen

Døde

Forhenværende borgmester Mogens Baltzer, Solrød, er død, 63 år. Venstre-politikeren Mogens Baltzer trak sig med udgangen af november i fjor som følge af sygdom fra den borgmesterpost, som han i 1991 overtog efter partifællen Arne Haugaard Hansen. Merete Wiid (V) efterfulgte ham som borgmester i Solrød, mens han selv beholdt sin formandspost i elselskabet Seas. Og frem til udgangen af september var han bestyrelsesformand i el-distributionsselskabernes brancheforening, Elfor. Mogens Baltzer blev betegnet som en af de sidste "gamle" byrådspolitikere, der havde været med gennem det meste af Solrød Kommunes historie. Mogens Baltzer var elektrikeruddannet faglærer, og han blev valgt til byrådet i 1973.

Forhenværende direktør Johannes Beck-Nielsen, Hadsten, er død, 91 år. Johannes Beck-Nielsen, der var bankuddannet, blev i 1956 administrerende direktør for Gartnernes Salgsforening Gasa. Her virkede han indtil 1971, og det følgende år var han blandt initiativtagerne til etableringen af Dansk Erhvervsgartnerforening.

Ingeniør Niels Henning Jensen, Ranum, er død, 76 år. Niels Henning Jensen var født i Svenstrup og opvokset i Arden. Siden flyttede familien til Støvring, og Niels Henning Jensen uddannede sig til maskinsmed på sin fars værksted, Støvring Maskinfabrik. Senere tog han præliminæreksamen i Vebbestrup og teknikum i Odense, hvor han siden blev uddannet maskiningeniør. Efter ansættelse på Silkeborg Maskinfabrik, hvorfra han i et par år var udsendt til Brasilien, kom Niels Henning Jensen til Ollerup Håndværkerskole på Sydfyn, hvor han i 12 år underviste smede- og maskinlærlinge. I 1971 kom han til Løgstør Rør, hvor han virkede til sin pensionering. Niels Henning Jensen spillede i sin fritid violin og saxofon, og han var i perioder medlem af først Aalborg Privatorkester og senere Ranum Spillemændene. Desuden var han med sin saxofon med i Løgstør Blæserne.