Prøv avisen

Døde

Yachtdesigner Jan Kjærulff er død, 62 år. Jan Kjærulff var et kendt ansigt indenfor dansk bådkonstruktion og kapsejlads. Sammen med Paul Elvstrøm høstede han flere internationale triumfer i starten af 1970'erne, blandt andet Europamesterskabet i Soling i 1971. Året efter dannede han et yachtdesign-firma sammen med netop Paul Elvstrøm, og denne duo samrbejdede indtil 1984, hvor Jan Kjærulff fortsatte sit eget forma, der stod for konstruktioner til motorbåde og erhvervsfartøjer.

Cand.jur. Eva Glistrup, Virum, er død, 50 år. Eva Glistrup var aktiv i RYK, der er en landsdækkende interesseorganisation for rygmarvsskadede i Danmark og en specialkreds i Dansk Handicap Forbund, DHF. Eva Glistrup sad i kørestol, efter at hun i 1984 kørte galt i sin bil i Tyskland og blev lam i både arme og ben. Hun var restaurantanmelder for RYKs medlemsblad, hvor hun tog rundt på restauranter i København og undersøgte tilgængeligheden for kørestolsbrugere.

Cand.scient.pol. Claus Rode Jensen, Holte, er død, 56 år. Claus Rode Jensen var mangeårig direktør i Divisionsforeningen. Han kom fra en stilling som kontorchef i Fiskeriministeriet, da han i 1999 fik direktørstillingen i den blandede landhandel, som dansk elitefodbolds brancheforening er. Han trak sig i juli efter længere tids sygdom. Claus Rode Jensen, som i øvrigt i sine unge år var rockmusiker, fik i pressen øgenavnet "Fiskeriministeren" på grund af sit tidligere arbejde, og det tog ham lidt tid at vænne sig til både jargonen og den specielle form for troløshed, der er mellem de professionelle klubber, der både er kolleger og konkurrenter. Men hans tålmodighed, taktiske sans og indflydelse på de indre linjer gjorde ham med tiden yderst respekteret. Inden han i sin tid kom til Fiskeriministeriet var han i Udenrigsministeriet og var blandt andet ambassadesekretær ved EF-Repræsentationen i Bruxelles. I 2000 blev han medlem af UEFAs komité for professionel fodbold.

Fhv. mejeridirektør og borgmester Holger Hansen, Christiansfeld, er død, 83 år. Holger Hansen kom tidligt i mejerilære, og i 1947 blev han ansat på Uge Mejeri som landets yngste mejeribestyrer. Senere kom han til Sjælland som bestyrer for et privat mejeri, og efter få år her købte han sammen med to andre Borup Mejeri, hvor de begyndte en produktion af Esrom oste. Dette førte til en ansættelse i Sønderjylland Øst, og efter en tid blev han leder af Tystrup Mejeri, hvor han var med til at opbygge nye produkter. Holger Hansen sad i tre perioder i byrådet i Christiansfeld for Det Konservative Folkeparti, og i 1990-1994 var han borgmester.

navne@kristeligt-dagblad.dk