Døde

Cand.theol. og fhv. undervisningsinspektør Vilhelm Nielsen er død, 89 år. Vilhelm Nielsen blev teolog i 1941, men virkede aldrig som præst, men har altid beskæftiget sig med undervisning. Først som sekretær i Dansk Ungdoms Samvirke og siden som højskolelærer ved Grundtvigs Højskole. Fra 1953-1964 var han forstander ved Forsvarets Civilundervisning og derefter lektor ved N. Zahles Seminarium. Senere blev han forstander på Den frie Lærerhøjskole og var derefter frem til 1983 undervisningsinspektør i Undervisningsministeriet med ansvar for folkeskolen. Vilhelm Nielsen har haft formandsposter og skrevet en lang række artikler.

Programmedarbejder Ann-Britt Mathisen, Tureby, er død, 63 år. Ann-Britt Mathisen, som var datter af den legandariske jazzpianist Leo Mathisen, kom efter flere udlandsophold i slutningen af 1960'erne til DR, hvor hun i nogle år var speaker. I 1974 blev hun ansat som programmedarbejder i Underholdningsafdelingen. Da DanmarksKanalen blev oprettet i 1992, flyttede Ann-Britt Mathisen med over til den nye kanal, hvor hun tilrettelagde det ugentlige ønskeprogram "Det ville glæde mig at høre" og torsdagens "Meloditimen". Ann-Britt Mathisen bød på erindringer og anekdoter ved festlighederne i november sidste år i anledning af Leo Mathisens 100 års dag.

Borgmester Torben Hansen, Køge, er død, 54 år. Torben Hansen var uddannet kloakmester. Ved kommunevalget i 1997 blev han indvalgt som socialdemokratisk medlem af byrådet i Køge, hvor han siden 2002 var borgmester – en post han beholdt i den nye Køge Kommune, der er dannet af de tidligere Køge og Skovbo Kommuner.