Prøv avisen

Døde

Professor, dr.phil. Anders Hald, Virum, er død, 94 år. Anders Hald blev efter at have vundet Københavns Universitets guldmedalje cand.act. i 1939 og dr.phil. i 1948. Han fungerede i en årrække som en af hovedskikkelserne i dansk statistik, indtil han gik på pension i 1982. Hans lærebog i statistikkens teori fra 1948 blev oversat til engelsk i 1952, og derudover fik han publiceret adskillige skriftlige produktioner fra 1960erne og helt frem til i år. Anders Hald modtog en æresdoktorgrad fra DTU i 1983 og modtog adskillige hædersbevisninger ud over denne, blandt andet Barfred-Pedersens ærespris fra Lægeforeningen en pris, der ellers kun tilfalder læger.

Cand.pharm. Laila Sparre Mill, Kongens Lyngby, er død, 64 år. Laila Sparre Mill blev cand.pharm. fra Danmarks Farmaceutiske Højskole i 1969. Hun arbejdede med kvalitetssikring og kontrol af lægemidler i 25 år, først i medicingrossisten Nordisk Droge, siden i Dak-Laboratoriet og Nycomed. Laila Sparre Mill havde stærke meninger om ledelseskapacitet i det apotekerdrevne selskab. Efter at hun forlod branchen, studerede hun kunsthistorie i Stockholm, dyrkede akvarelmaling og fotografi og udviklede sine store kreative evner for design og formgivning af tøj. Hun var under uddannelse på Københavns Tilskærer Akademi, da hun blev ramt af sygdom. I de seneste år var hun en meget populær strikke-fe for Lyngby-borgere, der ville sættes ind i strikkekunstens mysterier.

Dyrlæge, redaktør Bent Christensen, Hillerød, er død, 72 år. Bent Christensen blev uddannet fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i 1962 og var i den første halvdel af sit aktive arbejdsliv veterinærfaglig informationsmedarbejder hos medicinalfirmaerne Novo og siden Ferrosan. I den anden halvdel var han redaktør af Dansk Veterinærtidsskrift og blev dermed et velkendt ansigt i veterinære kredse. Fra 1995 til 2003 koncentrerede han sig om jobbet som redaktør for World Veterinary Associations internationale tidsskrift, Bulletin. I mange år varetog han tillige en vigtig opgave som koordinerende sekretær i Nordisk komité for veterinært videnskabeligt samarbejde.

Trafikekspedient, forhenværende byrådsmedlem Gunnar Sørensen, Trustrup, er død, 84 år. Gunnar Sørensen blev som ung uddannet på Jernbaneskolen til trafik-ekspedient og var herefter ansat i knap 40 år hos DSB på forskellige stationer i Jylland. I 1959 blev han ansat på stationen i Trustrup, hvor han bosatte sig med sin familie, og hvor han gennem årene har været aktiv på mange fronter. Således byggede han i 1960erne ti sommerhuse i sin fritid. Da der ikke var vandforsyning i området, etablerede han sammen med en ven Handrup Bakkers Vandværk, som han drev indtil 2006, da det blev overtaget af kommunen.