Prøv avisen

Døde

Kongelig kapelmusikus, klarinettist Arne Møller, Brøndby, er død, 88 år. Arne Møller blev uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1943. Efter debutkoncerten fem år efter fortsatte han sine studier og blev i 1949 ansat som solo-klarinettist i Odense Byorkester, og efter en konkurrence i 1956 blev han ansat i Det Kongelige Kapel. Han modtog i 1955 Musikanmeldernes Ærespris. I 1969 blev han konstitueret som solo-klarinettist i orkestret, og fra 1977 blev han udnævnt til førsteklarinettist. En stilling, han bestred til 1983. Arne Møller nåede at koncertopføre omkring 15 forskellige solokoncerter med alt lige fra Moltens klarinetkoncert, som var verdens første, til nyskrevne danske værker.

Advokat Andreas Fischer, Holte, er død, 75 år. Andreas Fischer begyndte sin løbebane i Justitsministeriet, som han forlod i 1961 og fik ansættelse hos højesteretssagførerne K. Sonne-Holm og Jon Palle Buhl. Efter 18 år, de sidste otte som partner, etablerede Andreas Fischer i 1979 egen advokatvirksomhed, som især var meget søgt af kommuner og andelsselskaber. Virksomheden blev i 10 år drevet i kontorfællesskab med landsretssagfører Ivan Schiøler og advokat Jens Jordan. Andreas Fischer kom også efterfølgende til at arbejde sammen med Jens Jordan, herunder om salget af Illum til Magasin og fusionen mellem Nordisk Film og Egmont. Da sammenslutningerne i advokatverdenen begyndte i slutningen af 1980erne, sluttede Andreas Fischer sig til det firma, der igennem en række fusioner blev Danmarks største, Bech-Bruun Dragsted. I 2006 gik han på pension.

vAnna la Cour Hansen, Gjerlev, er død, 89 år. Anna la Cour Hansens liv var tæt knyttet til godset Overgaard ved Havndal. Fra 1943 til 1978 udgjorde hun sammen med E. la Cour Hansen overforvalterparret, der drev den store ejendom på en måde, der høstede stor anerkendelse i fagkredse. Formelt var hun hjemmearbejdende husmor i praksis drev hun en omfattende virksomhed med stort folkehushold og modtagelse af masser af gæster, der fulgte med aktiviteterne på godset. Anna la Cour Hansen deltog i offentligt arbejde, blandt andet som medlem af skolekommissionen.