Prøv avisen

Døde

Designer Andreas Mikkelsen, København, er død, 79 år. Andreas Mikkelsen indledte tidligt sin karriere i erhvervslivet som købmand og først senere som designer. I barndomsbyen Handbjerg ved Limfjorden fangede ham hummere og fisk, som han solgte til det nærliggende hotel. Som ung flyttede han til København for at uddanne sig på Niels Brock-skolen. Efterfølgende fortsatte han på Handelshøjskolen i København, der førte ham videre til en karriere som salgschef i Georg Jensen Sølvsmedje i 1963. Han var en positiv karakter, og i de første syv år af hans stilling gik det fremad for sølvsmedjen. I 1970 udviklede Andreas Mikkelsen så sin egen designvirksomhed. Den kom til at hede A/M Design og udviklede designede smykker. Her var han direktør i otte år, inden han igen vendte tilbage til en ansættelse i Georg Jensen Sølvsmedje, hvor han i 1983 blev direktør. Han skiftede nogle år efter til Georg Jensen, hvor han blev kunstnerisk direktør, efter at virksomheden fusionerede med Holmegaard Glasværk. Senere flyttede han til London for at arbejde som selvstændig designer af ure og smykker, blandt andet for de to store virksomheder, han tidligere havde været ansat i. I 1992 modtog Andreas Mikkelsen både Kay Bojesen Prisen og Design Plus Prisen.

Forhenværende bibliotekar Birte Andrup, Gentofte, er død, 89 år. Birte Andrup var siden 1944 en nær ven af Karen Blixen. Venskabet startede med en brevveksling, men førte til, at Birte Andrup blev en af forfatterindens trofaste venner. Nogle gange kunne forbindelsen mellem de to slå gnister, i situationer, hvor de ikke delte den samme livsanskuelse. Korrespondancen mellem de to kan blandt andet læses i brevsamlingen Karen Blixen i Danmark. Breve 1931 - 62. Birte Andrup gjorde sig også som fotograf og har blandt andet gennem årene taget talrige fotografier af Karen Blixens overdådige blomsterbuketter.

Skoleinspektør på Sjølund-Hejls Skole Bjarne Rasmussen, Fredericia, er død, 52 år. Med hans død har skolevæsenet i Kolding Kommune mistet en værdsat, engageret og respekteret medarbejder og leder. Bjarne Rasmussen var engageret i pædagogisk og ledelsesmæssig udvikling af folkeskolen og har senest været en central spiller i planlægningen og byggeriet af den nye skole i Sjølund og den nye børnehave i Hejls. Byggeriet begynder efter sommerferien i år. Før kommunalreformen var han leder af de to uafhængige institutioner Hejls Skole og Børnehave og Vejstrup Skole og Børnehave. I forbindelse med kommunalreformen ydede Bjarne Rasmussen en stor indsats for at få de to institutioner og skoler sammenlagt og sikre, at de to nye institutioner, der er ved at blive startet, styrker lokalområdet.