Eske Willerslev ville ikke leve mere. Men så kom han i tanke om miraklet i, at han overhovedet var i live

Lyt til dette afsnit af “Sørine & Livskraften" ved at klikke på play-ikonet herunder eller på din foretrukne podcast-app

Da evolutionsforsker Eske Willerslev var barn, drømte han sig langt væk fra skolens pres og forældrenes forventninger. Han drømte i stedet om at blive pelsjæger i Sibirien.

Efter gymnasiet rejste han derfor på ekspeditioner til Sibirien. 

Virkeligheden i Sibirien var dog lysår væk fra den forestilling, Eske Willerslev havde om livet som jæger. Det var død, druk og overlevelse hver dag. 

Nedtrykt rejste han hjem til Danmark og til beskeden om, at hans storesøster var død. Kort tid efter døde hans far af sorg og demens. 

Sorgen over tabet var stort, og det trygge hamsterhjulsliv i København var ved at drive ham til vanvid. 

Derfor besluttede han sig for at tage til Sverige og gøre en ende på det hele.

Men midt i al meningsløsheden blev et flot træ hans redning.

Lyt i Kristeligt Dagblads app

Lyt på Apple Podcast

Lyt på Spotify

Træet, som mindede ham om, hvor stort et mirakel det er, at han lever, og han tænkte på sine forfædre, der i generationer før ham har kæmpet og lidt for, at han er i live i dag.

Selvom han har været ramt af dyb meningsløshed og det mørkeste mørke, så ved Eske Willerslev i dag, at alting ændrer sig. Det fortæller han om i "Sørine & Livskraften".
Selvom han har været ramt af dyb meningsløshed og det mørkeste mørke, så ved Eske Willerslev i dag, at alting ændrer sig. Det fortæller han om i "Sørine & Livskraften". Foto: Kristeligt Dagblad

Evolutionsbiologien blev hans redning. Både i bogstavelig og symbolsk forstand.​

Nysgerrigheden på sine forfædre og livets træ antændte nemlig en ny livskraft i den unge Eske Willerslev, og det blev starten på hans flotte forskningskarriere.

I afsnittet fortæller han også om, hvordan det er at have en enægget tvilling, og hvorfor han som evolutionsbiolog tror på Gud og et efterliv. 

Sørine Gotfredsen er enig med sin gæst i, at livets mening må hentes i det guddommelige.
Sørine Gotfredsen er enig med sin gæst i, at livets mening må hentes i det guddommelige. Foto: Kristeligt Dagblad

I podcastafsnit tales der om selvmord. Hvis du eller nogen, du kender, har tanker om selvmord, så kan du kontakte Livslinjen på telefon: +45 70 201 201. 

Vært: Sørine Gotfredsen.

Idé, tilrettelæggelse, klip og redaktør: Frederik Meldgaard Lauridsen. Produktionsassistent: Amalie Lyngby Cloos.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang med at lytte, er du velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk