Prøv avisen

Danmissions nye kommunikative kraft

Danmissions nye kommunikationschef, Charlotte Dyhr, kommer fra en fundraiser-stilling i Mellem-folkeligt Samvirke, hvor hun har haft succes med at opstarte netværket "Kvinder for indflydelse". Foto: Arkivfoto.

Charlotte Dyhr tiltrådte første maj stillingen som kommunikationschef i Danmission

Hun er stærkt rodfæstet i kirkelige kredse. Hun har flere års erfaring med organisationsarbejde. Og hun har vist, at hun kan spinde holdbare netværk fra sit tidligere organisationsarbejde. Derfor er 40-årige Charlotte Dyhr blevet Danmissions nyansatte kommunikationschef.

Danmission ønsker at skabe en bedre kontakflade til folkekirken. I en periode har organisationen forsøgt sig med en bredere appel, også uden for de kirkelige kredse, men nu er der brug for at dyrke kontakten til organisationens grundlæggende base, nemlig folkekirken. Og det er denne nye strategi, Charlotte Dyhr skal være med til at realisere.

LÆS OGSÅ: Skal religion ud af bistanden?

I sin nye stilling får hun ansvaret for at netværke, finde donorer og kommunikere. Det er kompetencer, hun både har erhvervet sig gennem uddannelser inden for fundrasing, ledelse og strategisk branding og fra tidligere job. Charlotte Dyhr kommer fra en stilling som fundraiser og Corporate Social Responsibility-manager for Mellemfolkeligt Samvirke. Tidligere har hun været kommunikationschef for den internationale nødhjælpsorganisation Mission Øst.

Blandt kolleger er hun kendt for at være "omsorgsfuld" og "energisk". Til tider kan hun "slå gnister" og være "temperamentsfuld, men hun forvalter det godt", siger kolleger og fremhæver, at det netop driver hende til at "tænke stort".

De egenskaber stemmer meget godt overens med den drivkraft, der skulle til for at arrangere Mellemfolkeligt Samvirkes første og største landsindsamling i 2006, som hun stod bag.

En anden af Charlotte Dyhrs større bedrifter for Mellemfolkelige Samvirke er kvindenetværket "Kvinder for indflydelse". Netværket består af erhvervskvinder, politikere og mediekvinder, der ønsker at støtte stærke kvinder i Afrika i deres arbejde for indflydelse. Netværket tæller i dag 1500 medlemmer og 30 ambassadører. For tredje år i træk har Charlotte Dyhr fået en større dansk bank til at lægge hus til en velgørende nytårskur, hvor der i år blev samlet 80.000 ind til kvindenetværket.

Charlotte Dyhr værdsætter selv, at hun kan kombinere det kirkelige med det kommunikative i sin nye chefstilling. Kirkeligt har hun været med til at starte Københavns Frimenighed, som altså står på folkekirkelig grund, men organiserer sig friere. Her har hun gennem de seneste 16 år været med til at skabe en kirke, hvor der er plads til nye tilgange til gudstjenester og flere målgrupper.

Forholdet til kristendommen opstod i spejderklubben, men derhjemme bad hun bønner i det hemmelige, eftersom familien ikke var specielt religiøs. Troen på Gud udviklede sig særligt gennem kærligheden til gospelmusik. I en længere periode sang hun i gos-pelkoret Kefas, og for halvandet år siden var hun med til at starte The Gospel Fellowship, som er en gos-pelkirke. Charlotte Dyhrs mand, Peter Dyhr, er præst både her og i Københavns Frimenighed. Sammen har de sønnerne Lukas på 14 år og Markus på 12 år. Familien bor i Karlslunde nord for Køge.

pallesen@k.dk