Prøv avisen

Døde

Forhenværende dommer Christian Bjerre, Odense, er død, 89 år. Christian Bjerre blev cand.jur. i 1942, og han blev dommer i Løgumkloster i 1963. Senere blev Christian Bjerre dommer i Odense, hvor han arbejdede, indtil han blev pensioneret i 1987. Han havde været formand for Landvæsenskommissionen i Sønderjylland og medlem af tilsynsrådet for Spare- og Lånekassen i Løgumkloster.

Forhenværende stadsbibliotekar Brita Olsson, København, er død, 86 år. Brita Olsson dimitterede fra Statens Biblioteksskole i 1946, og hun var allerede i studietiden ansat på kommunebiblioteket i København. Samme sted blev hun senere administrerende chef i den sidste tid af sin professionelle karriere. Brita Olsson var blandt andet med til at opbygge bibliotekets nye ungdomsafdeling på Kultorvet. Hun var desuden aktiv i Dansk Kvindesamfund fra 1986, da hun gik på pension.

Forlægger Kirsten Alma Hofstätter, Espergærde, er død, 65 år. Kirsten Alma Hofstätter etablerede sit eget forlag, da hendes bog med strikkeopskrifter blev afvist ved forlaget Røde Hane. Hendes bog var ikke ideologisk nok for det venstreorienterede forlag. Hun stiftede derefter forlaget Røde Høns, som var i opposition til Røde Hane, men hun udskiftede senere navnet til fordel for Hønsetryk. Hendes bog med strikkeopskrifterne var en kritik af borgerskabets idealer og skønhedsopfattelse. Kirsten Alma Hofstätter var desuden aktiv i kvindeoprøret.

Fhv. brandchef Jørgen Petersen, Risskov, er død, 82 år. Jørgen Petersen blev civilingeniør i 1949 fra Polyteknisk Anstalt i Aabenraa. Han blev derefter ansat på Aabenraa Motorfabrik, og senere kom han til Århus Brandvæsen i 1952. Her indledte han en karriere inden for brandvæsnet, hvor han først blev vicebrandchef for senere, i 1971, at blive brandchef.