Prøv avisen

Dødsfald

Kristeligt Dagblad bringer i dag følgende nekrologer

Forhenværende seminarierektor, cand.phil. Birgit Begtrup, Stavtrup, Viby J., er død, 88 år. Birgit Begtrup blev cand.polit. i 1942 og var i et par år sekretær for Mødrehjælpen i København. Senere blev hun sekretær i Arbejds- og Socialministeriet. Hun underviste bl.a. i sociale fag og i nationaløkonomi, og i 1958 blev hun tilknyttet Social-Pædagogisk Seminarium i Århus, det senere Århus Børnehaveseminarium, hvor hun blev rektor i 1960. Birgit Begtrup, der også i en årrække var aktiv inden for Dansk Kvindesamfund og i Danmarks Demokratiske Kvindeforbund, boede fra 1987 i et aldersintegreret bofællesskab i Stavtrup ved Århus, og hun holdt siden foredrag om at bo i et sådant.

Svend Erik Andersen, Hjortdal, er død, 66 år. Svend Erik Andersen, der var født i Slettestrand i Vendsyssel, kom som ung ud at sejle som dæksdreng og matros. Efter en periode på Søværnets Skole i Avderød kom han med kongeskibet »Dannebrog«, og han gjorde siden tjeneste på flere fyrskibe. Fra 1987 til sin pensionering i 2001 var han fyrpasser på Lodbjerg Fyr i Thy. Svend Erik Andersen nåede at virke i 40 år inden for Farvandsvæsenet.

Forhenværende projektleder, lærer Lisbeth Bonde Petersen, Bjert ved Kolding, er død, 72 år. Lisbeth Bonde, der var en pioner inden for sorgbearbejdning, startede i 1987 foreningen Kolding Selvhjælp som et projekt under Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup Husholdningsforening, det første af sin art i landet. Her var hun projektleder i en årrække, hvor selvhjælpsgruppen tog sig af mennesker, der var ramt af angst og sorg f.eks. ved et barns død. Lisbeth Bonde har videregivet sine erfaringer med bøgerne »Vi kan støtte hinanden« fra 1989 og »Samvær skaber trivsel« fra 1995, ligesom hun for nogle år siden udgav bogen »Hvad er det, der gør livet værd at leve?«.