Prøv avisen

Dødsfald

Kristeligt Dagblad bringer i dag følgende nekrologer

Forhenværende læge Elsebeth Hartling, Hørsholm, er død, 90 år. Elsebeth Hartling var gift med tidligere statsminister og flygtningehøjkommissær Poul Hartling (V). Hun virkede en periode som praktiserende læge i Hellerup, men efter at være blevet gift med den unge præst, Poul Hartling, valgte hun at hellige sig hjemmet og deres fire børn. Elsebeth Hartling prøvede at være præstekone, udenrigsministerfrue og statsministerfrue, inden hun flyttede med Poul Hartling til Schweiz, hvor han var blevet FN's flygtningehøjkommissær. Elsebeth Hartling var litteraturinteresseret og lærte bl.a. italiensk for at kunne læse italienske forfattere på originalsproget. Som pensionist kontruerede hun sammen med sin mand vanskelige krydsordsopgaver til bl.a. Weekendavisen.

Forhenværende gårdejer og folketingsmedlem (V) Holger Justesen, Juelsminde, er død, 86 år. Holger Justesen, der begyndte sit politiske arbejde i Venstres Ungdom og siden i Venstrevælgerforeningen, blev allerede som 28-årig valgt ind i Folketinget efter at have præsenteret partiet i Rårup Sogneråd ved Juelsminde. Holger Justesen var i nogle år bestyrelsesmedlem i FDB, ligesom han har været formand for Brugsforeningens Arbejdsgiverforening og repræsentantskabsmedlem i Den Almindelige Brandforsikring. Som pensionist var Holger Justesen medstifter af Ældre Sagen i Vejle Amt, og han har desuden virket som foredragsholder med baggrund i sine rejser til bl.a. Fjernøsten.

Forhenværende direktør Carl N. Johannsen, Svendborg, er død, 77 år. Carl Johannsen, der var født i Sønderjylland, arbejdede først ved landbruget, inden han i 1946 kom til postvæsenet. Han gjorde i seks måneder tjeneste ved Den Danske Brigade i Oldenburg, Tyskland, hvorefter han flyttede til København for at virke som overpakmester. I slutningen af 1950'erne tog Carl Johannsen til Svendborg og arbejdede ved byens postkontor, hvor han også var tillidsmand. I 1963 startede han en virksomhed, FOMO, der lavede selvforsikring. Han blev fra begyndelsen FOMO's bestyrelsesformand og siden direktør for virksomheden, der efterhånden voksede sig stor og havde en sund økonomi. I 1998 gik Carl Johannsen på pension, og ved den lejlighed blev han udnævnt til æresmedlem i FOMO.

navne@kristeligt-dagblad.dk