Dødsfald

Kristeligt Dagblad bringer i dag følgende nekrologer og mindeord

Arkitekt, professor Viggo Møller-Jensen, Lyngby, er død, 96 år. Viggo Møller-Jensen var gennem sit arbejde med til at præge flere generationer af arkitekter. Blandt hans kendteste arbejder er atelierhusene ved Utterslev Mose i Gladsaxe, boligbyen Albertslund, Lundegården i Ballerup, Farum Midtpunkt, Solbjerg Have på Frederiksberg, Sibelius Parken i Rødovre og Enebærhegnet i Greve. Alle steder blev der afprøvet nye byggeformer og planløsninger. Ved siden af boligbebyggelserne var han arkitekt på højskolerne og kursuscentre i Askov, Rødding, Magleås, Uldum og Herning. Viggo Møller-Jensen underviste i mere end 40 år på Kunstakademiets Arkitektskole.

Tidligere chefredaktør Christian P. Fogtmann, Thisted, er død, 86 år. Christian P. Fogtmann var udlært på det daværende Dannevirke i Haderslev og ansat på Silkeborg Avis, Holbæk Amtstidende, Østsjællands Folkeblad og Venstres Pressebureau, før han i 1954 blev redaktør på Kjellerup Avis. Fire år senere blev Christian P. Fogtmann medredaktør på Silkeborg Avis. Fra 1962 til 1985 var han ansvarshavende chefredaktør på Thisted Amts Tidende, der i 1970 kom til at hedde Thisted Dagblad. Christian P. Fogtmann har blandt andet været næstformand for Venstrepressens Bureau, formand for Foreningen af Venstreblade i Danmark og næstformand for Venstre Redaktørforening. Han har skrevet flere bøger om de Bergske Blade og om Venstres historie.

Administrerende direktør, civilingeniør Ole Rendbæk, Holte, er død, 60 år. Ole Rendbæk, der var født i Tolstrup i Vendsyssel, blev i 1967 civilingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole. Efter en periode ved Lloyd's i London og Odense Stålskibsværft kom Ole Rendbæk til DSB, hvor han var ansat i Generaldirektoratet i 17 år. I 1988 blev han administrerende direktør for Danyard i Frederikshavn, og fem år herefter skiftede han til chefposten i miljøvirksomheden Krüger. Ole Rendbæk kom i 1998 fra Krüger til det danske-tyske færgerederi Scandlines AG, hvor han som administrerende direktør netop med virkning fra udgangen af denne måned havde sagt med henblik på at hellige sig et arbejde som uafhængig konsulent for rederiet. Ole Rendbæk, der var medlem af en lang række bestyrelser og bl.a. var formand for Scandlines Øresund I/S, sad fra 1990 til 1997 i repræsentantskabet for Realkredit Danmark.

navne@kristeligt-dagblad.dk