Det gør De, Nielsen

Skuespilleren Finn Nielsen er blandt andet kendt for sin medvirken i en række revyforestillinger. I morgen fylder han 75 år

Rollen som far til en hjemvendt soldat i filmen ”Lille soldat” blev et vendepunkt for Finn Nielsen. –
Rollen som far til en hjemvendt soldat i filmen ”Lille soldat” blev et vendepunkt for Finn Nielsen. –. Foto: .

Finn Nielsen har medvirket i over 40 film og tv-serier. Han har spillet mange roller som barsk fyr, men det image ændrede Lille soldat. Egentlig blev kimen til Finn Nielsens skuespillerkarriere lagt i en herreekviperingsforretning på Fyn, hvor han som yngstemand ofte blev beordret til at udføre det kedelig arbejde. Det gør De, Nielsen.

LÆS OGSÅ: Kongen af 1864-formidling

Det gør De, lød mantraet fra chefen. Den disciplinære stil fortsatte i militæret, og da Finn Nielsen i 1965 kom ind på Skuespillerskolen ved Odense Teater, kunne han mærke, at selvværdet var helt i bund. Men rollen som far til en hjemvendt soldat i filmen Lille soldat blev et vendepunkt. Finn Nielsen, som fylder 75 år den 21. april, har spillet med i en række revyforestillinger, blandt andet i Mogenstrup, Tivoli, Rottefælden i Svendborg og Hjørring Revyen.

I 1984 blev han kåret som Årets Revyfund. Han var i en årrække tilknyttet Folketeatret, men han har også optrådt på en række andre teatre, ligesom han har medvirket i 40 film og tv-serier. Blandt andet Krøniken, hvor han spillede direktør Vang logebror til Kaj Holger. Mange husker ham især fra julekalenderen Nissebanden i Grønland, hvor han spillede skibsnissen Skipper sammen med blandt andre skuespilleren Ann Hjort. De forelskede sig trods aldersforskellen han var 51 og hun 32 og dannede par i flere end 20 år. I dag danner han par med Vita Olsen, som er børnehaveklasseleder.