Prøv avisen
Portræt

Direktør med tid til familie og fodbold

Direktør og psykolog Mattias Stølen Due vil ikke nøjes med en rolle som ugens gæst ved middagsbordet, men vil være en aktiv del af det daglige liv i småbørnsfamilien og en nærværende ægtefælle. – Foto: Leif Tuxen

Psykolog Mattias Stølen Due er ny direktør for Center for Familieudvikling. Det er et krav for ham, at jobbet ikke tvinger ham til at gå på kompromis med familielivet

Autoriseret psykolog Mattias Stølen Due er ny direktør for Center for Familieudvikling. Den 36-årige psykolog har været ansat på centeret i ni år, og de seneste år har han haft ansvaret for den del, som arbejder med parforhold.

Af Kristeligt Dagblads læsere vil han være kendt fra avisens debatsider og måske for bogen ”Pas på parforholdet”, som udkom i 2015 og siden er oversat til svensk og dansk. Med bogen viste han sig som en reflekteret og inspirerende stemme i familielivsdebatten. En stemme, som tror på, at nærheden kan styrkes og mistrivsel forebygges gennem oplysning, uddannelse og terapi. Som direktør har han et ønske om i højere grad at være med til at præge debatten om, hvordan man bedst passer på parforholdet.

Hans forældre er psykolog Annette Due Madsen og overlæge i psykiatri Jørgen Due Madsen. Som ung var han sikker på, at han ikke skulle følge i forældrenes faglige spor. På værelset hjemme i Bagsværd læste han eksistentialistiske værker af Camus og Dostojevskij og så for sig en fremtid som litterat.

Som student drog han ud i verden med en ven. En dag, da de var nået til Singapore, opstod der en konflikt mellem dem, og den næste dag satte de sig på en café og talte om sagen. Den samtale viste Mattias Stølen Due, hvordan to mennesker kan opleve den samme situation vidt forskelligt, og forløbet vakte hans analytiske interesse. Han ynder at fortælle, at det var dengang i Singapore, at han blev optaget af det menneskelige detektivarbejde, som psykologien rummer. I hvert fald begyndte han i 2002 at læse psykologi ved Københavns Universitet.

En anden grund til, at han valgte psykologien, var ønsket om at hjælpe mennesker til at få det bedre. Som studerende var han derfor blandt andet frivillig telefonrådgiver på Livslinien, som er et tilbud til mennesker, der er selvmordstruede. Som nyuddannet blev han ansat på Center for Familieudvikling. Det er hans mor, som har stiftet centeret. Med Mattias Stølen Due som direktør har centerets omkring 30 ansatte fået en frontfigur, der er på hjemmebane i forhold til organisationens grundlæggende vision: at fremme trygge og nære relationer for børn og voksne.

Som ansat på Center for Familieudvikling har Mattias Stølen Due været involveret i flere udviklingsopgaver blandt andet Kærlig Talt i samarbejde med Mary Fonden og Par-tjek i samarbejde med Aarhus Universitet.

Han beskrives som disciplineret og arbejdsom med et klart fokus på de opgaver, han har gang i. Han er god til at styre projekter og er som afdelingsleder vokset i lederrollen. Som leder er han involverende og møder på kontoret med et ønske om at se kollegaerne som mennesker.

Inden Mattias Stølen Due takkede ja til det nye job, overvejede han sammen med ægtefællen stud.psych. Anna Stølen Due, hvordan det ville påvirke livet i familien. Jobbet skulle kunne hænge sammen med familielivet. Han vil ikke nøjes med en rolle som ugens gæst ved middagsbordet, men vil være en aktiv del af det daglige liv i småbørnsfamilien, ligesom han vil være en nærværende ægtefælle.

Familien har skiftet en lejlighed i storbyen ud med landlige og familievenlige rammer i Gadevang ved Hillerød. Her er gode muligheder for at spille fodbold med børnene på henholdsvis fire og to år. Og fodbold er vigtig for Mattias Stølen Due, som har spillet fodbold, siden han var fem år. Han oplever, at sporten er den bedste form for afslapning, hvad enten han ser en kamp på tv eller selv har fodboldstøvler på.