En bornholmer vendte hjem

Når det årlige Folkemødet på Bornholm nu løber af stablen, er det 44-årige Geira Bjørn Olsen, der står i spidsen for kommunikationen. Efter mange år i København havde hun ellers forsvoret at vende tilbage til sin fødeø

Efter mange år i København, trængte jeg til, at der skulle ske noget andet, siger den 44-årige Geira Bjørn Olsen, der vendte tilbage til sin barndomsby, Allinge
Efter mange år i København, trængte jeg til, at der skulle ske noget andet, siger den 44-årige Geira Bjørn Olsen, der vendte tilbage til sin barndomsby, Allinge Foto: Justine Høgh

En juni-weekend i 2012 var Geira Bjørn Olsen for første gang til Folkemødet på Bornholm. Om mandagen sagde hun sit faste job op og satte huset på Amager til salg. Hun ville tilbage til Bornholm, hvor hun havde boet de første år af sit liv.

”Det folkemøde var virkelig en vigtig begivenhed for mig. Der var noget særligt over være der i min barndomsby igen, møde gamle kammerater og egentlig bare hele den stemning, der var på mødet,” siger Geira Bjørn Olsen i dag.

Hun var flyttet fra moderen på Bornholm allerede som 12-årig for at bo hos sin far på Christianshavn i København. Men efter mere end tyve år i hovedstaden trængte både hun og hendes mand, der er fotograf, til et sceneskift.

”Der var flere ting, der gjorde udslaget. Jeg havde faktisk forsvoret, at jeg ville vende tilbage til Bornholm igen, men efter mange år i byen trængte jeg til, at der skulle ske noget andet. Det var både et spørgsmål om selve det at bo i København og udfordringerne ved arbejdet i mediebranchen, der efterhånden var blevet større end glæderne, selvom jeg ellers havde været meget glad for mit arbejdsliv,” siger Geira Bjørn Olsen.

Efter en studentereksamen fra Christianshavn Gymnasium blev Geira Bjørn Olsen i 1991 uddannet grafisk designer og arbejdede siden som layouter på forskellige magasiner og aviser. Hun har blandt andet været tilknyttet Kristeligt Dagblad som layouter i tre år og arbejdet ni år som layouter hos fagbladet Børn&Unge. Før flytningen til Bornholm i 2012 var Geira Bjørn Olsen i fire år ansat som layouter på Tænk, der udgives af Forbrugerrådet Tænk.

”Geira er et festfyrværkeri at være i nærheden af. Hun er altid superfrisk og sjov at være sammen med. Hun er god til at få ting til at ske. Da vi arbejdede sammen, var der næsten 100 mennesker, men det var altid Geira, som var i spidsen for at stable fester og sociale arrangementer på benene. Sådan én er vigtig at have på enhver arbejdsplads, og sådan er hun. Hun er god til at få idéer, og der er sjældent langt fra tanke til handling, fordi hun er så energisk,” fortæller Tage Majland, som Geira Bjørn Olsen arbejdede sammen med i tiden på Tænk.

”Derfor passer hendes nuværende job som en del af Folkemødet også godt til hende, tror jeg. For hun er ekstremt dygtig til at organisere ting. Til at sørge for, at de kommer til at ske, og til at skabe begejstring. Og så er hun også bare et menneske, der er meget engageret i en hel masse ting, går op i mad, musik og meget mere,” siger Tage Majland.

Efter tiden på Tænk blev Geira Bjørn Olsen først ansat som administrativ medarbejder hos Uddannelse til Alle, et bornholmsk projekt, der har som mål at flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. I foråret 2014 blev hun tilknyttet Folkemødet som projektmedarbejder i sekretariatet. I år er hun kommunikationsmedarbejder. Derfor er det blandt andet hende, der med en mere eller mindre konstant larmende mobiltelefon, skal svare på spørgsmål under Folkemødet, hvor arbejdsdagen begynder klokken 7 og tidligst slutter klokken 22.

Geira Bjørn Olsen bor med den yngste af tre børn og sin mand i Allinge, og når hverdagen indimellem bliver hektisk, kobler hun af ved at synge gospel og dyrke yoga.