Prøv avisen

Forkæmper for de ufødtes ret til livet

Merethe Due Jensen har ikke blot kæmpet for børnenes rettighede, også flygtninge har haft hendes bevågenhed. – Privatfoto.

Merethe Due Jensen har i to perioder siddet i Folketinget for Kristeligt Folkeparti, hvor hun især har talt børnenes sag. I dag fylder hun 70 år

Tidligere folketingsmedlem Merethe Due Jensen er født på Bornholm. Her voksede hun op i Nexø på et lille husmandssted under ret beskedne forhold med nogle køer, grise og høns, men hvor de kristne værdier var en del af opvæksten.

Hun kom i lære hos den lokale købmand, men følte en stærk trang til at prøve nye udfordringer i København.

I 1965 blev hun gift med Nørrebro-drengen Ebbe Jensen, og efter en årrække som bogholder valgte hun at hjælpe sin mand i de to fotoforretninger, parret havde, dels på Nørrebro, dels på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Senere solgte de forretningerne, og Ebbe Jensen blev informationschef og senere kommunikationsdirektør i det daværende Danske Handelskammer, nu Dansk Erhverv.

LÆS OGSÅ: Forsker med sans for folkelig formidling

Merethe Due Jensen havde lyst til at arbejde med børn og læste til lærer om aftenen på Københavns Dag- og Aftenseminarium med tilvalg af speciale C, som gav hende mulighed for at undervise børn, der havde særlige behov.

Merethe Due Jensen har været i Folketinget i to perioder, i 1988 og igen i 1993 for Kristeligt Folkeparti. Hun har brugt sin politiske karriere til at kæmpe for sine mange mærkesager: de ufødte børns ret til livet, kampen imod kunstig befrugtning og fosterfordrivelse, afskaffelse af børneporno samt en opstramning af folkeskolens formålsparagraf, hvor værdibegrebet om kristendom skulle indgå. Merethe Due Jensen stod klippefast på disse områder, hvilket gav en del natlige møder på Borgen.

I 2004 flyttede hun til Frederiksberg, og her genfandt hun igen lysten til at melde sig ind i et politisk parti efter en længere pause i politik på grund af sygdom i den nære familie. At det blev Det Konservative Folkeparti, bærer daværende borgmester Mads Lebech en del af æren for. Det varede ikke længe, før Merethe Due Jensen blandt andet fik flere bestyrelsesposter. Desuden har hun været formand for flygtningekommissionen i EUW (Europæisk Kvindeunion) og viceformand i Den internationale flygtningekommission i EUW.

Merethe Due Jensen ser på fødselsdagen tilbage på sit liv som rigt og spændende, men også med sorgfulde stunder. Således døde hendes yngste søn i en trafikulykke som kun 27-årig, og hendes mand døde i 2001 efter 36 års ægteskab.

Men Merethe Due Jensen ser positivt på fremtiden og glæder sig over sin søn, svigerdatter og sine to børnebørn. Hun nyder sit pensionistliv med rejser til historiske og interessante steder med sin svenske ven, men også den stille svenske natur med skove og elve tiltaler hende.