Forkærlighed for dem de andre ikke vil lege med

Michael Nørgaard er konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, og arbejder blandt andet på at få sat de frivillige i spil. I morgen fylder han 40 år

”Der er mange måder at lette overgangen mellem junior- og teenklubben og gøre det interessant, så juniorerne ikke vælger det kristne fællesskab fra”, siger Michael Nørgaard. –
”Der er mange måder at lette overgangen mellem junior- og teenklubben og gøre det interessant, så juniorerne ikke vælger det kristne fællesskab fra”, siger Michael Nørgaard. – . Foto: DFS.

Michael Nørgaard har været med til at sætte gang i initiativet Break, der er en klubform og et samarbejde på tværs af de to organisationer Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) og Indre Missions Ungdom. Break har som mål at klæde de frivillige, som arbejder med juniorer og teenagere, på til opgaven og inspirere dem til at gøre overgangen fra junior til teenager god.

Michael Nørgaard er som konsulent i DFS ansvarlig for Sjælland, Lolland og Falster, bortset fra Hovedstadsområdet, hvor en kollega arbejder. I sit område er han knyttet til forskellige lejre, blandt andet Havnsølejren, Søndagsskoleborgen Feddet og en lejr på Nordsjællands Efterskole. Særligt på lejrene er der mange unge ledere, der selv har været glade brugere af lejrene som børn.

Disse unge ledere ligger ham meget på hjerte. Derfor er han også involveret i og underviser på Ungledertræning på Sjælland. Her udklækkes kommende ledere til lejre og klubber, som han kører rundt til og hjælper.

”Jeg startede selv i børneklub som barn, og da jeg blev for gammel til det, fortsatte jeg som ung leder, både på lejr og i klub. Senere blev jeg lejrchef på forskellige lejre på Sjælland og var formand for Sorøkredsen, dengang den var der,” fortæller Michael Nørgaard.

Han har en særlig forkærlighed for og evne til at indgå i relationer med dem, de andre ikke vil lege med. Diagnoser eller ej, så er der nogle børn, der fylder mere i en klub, og det kan frivillige nogle gange være udfordret af. Sådan et sted elsker Michael Nørgaard at komme ud til. Her føler han, at kan han gøre en forskel og komme med konkret sparring til de frivillige. I det hele taget brænder han for at få de frivillige sat i spil, og derfor prioriterer han at køre ud at besøge klubber og kirker. På den måde oplever de frivillige, at de har en konsulent, de kan gå til.

Før sin ansættelse i marts 2016 som konsulent i DFS havde han i en årrække været fritidskonsulent samme sted. Organisationen har over 300 klubber og har landskontor i Fredericia.

Han har desuden tidligere arbejdet på Kristelig Handicapforenings bofællesskab Elmebo i Slagelse. Han er uddannet pædagog og har i fire år været souschef i en børnehave. I perioden 2004-2010 var han med i landsudvalget, DFS’ bestyrelse.

Michael Nørgaard voksede op i midtjyske Brande og sønderjyske Hoptrup lidt syd for Haderslev. Han har siden 1998 boet på Sjælland. Siden 2005 har han boet i Sørbymagle ved Slagelse sammen med sin kone, Ida, og parrets tre børn på henholdsvis 8, 11 og 14 år.

I fritiden kan han godt lide at bruge sine hænder. Han har brugt en del tid på at renovere familiens hus, men han nyder også at spille musik og spiller både guitar og trommer.