Prøv avisen

Forkvinde forsvinder til Paris

Lotte Garbers forlader posten som formand for Dansk Forfatterforening for at flytte til Paris med sin mand. – Foto: .

Forfatteren Lotte Garbers takker af som formand for Dansk Forfatterforening efter to et halvt år på posten

På sin egen hjemmeside har forfatteren Lotte Garbers beskrevet, hvordan hendes mand i sin tid støttede hende, da hun for 13 år siden drømte om at sige sit gode job op som administrationschef hos Microsoft for at prøve at skrive en bog.

Han sad selv i et godt job, ligesom han som hun var uddannet cand.merc.int. fra Handelshøjskolen.

LÆS OGSÅ:
"Vi politikere vil kulturen det bedste, men ved ikke, hvad der er bedst på det område."

Men økonomien skulle ikke stoppe hende, hvis hun ville forsøge sig som forfatter, sagde han, så det endte med, at han tjente penge, mens hun passede hus, børn og bogprojekter.

Hun fik sin romandebut i 1999 med romanen For egen vinding.

Siden har hun udgivet en stribe romaner, noveller og interviewbøger, og i april 2009 blev hun oven i købet valgt som formand for Dansk Forfatterforening, hvor hun er blevet kendt som en både stærk og synlig formand. Men nu forlader hun posten for at flytte til Paris med sin mand, erfarer DR. Og det ærgrer bestyrelsen, der nu skal finde en ny formand blandt de tilbageværende bestyrelsesmedlemmer:

Vi synes, Lotte har gjort det så hamrende dygtigt og godt i den tid, hun har været formand. Og det er bare ærgerligt, at det ikke kan fortsætte. På den anden side kan vi jo godt forstå, at hun vælger, som hun gør, siger bestyrelsesmedlem Sally Alt­schuler til DR.

Lotte Garbers formandsperiode har været præget af heftig debat om litteraturstøtten, og hun har selv været en flittig debattør, blandt andet her i avisen. Men hun mener alligevel selv, at hun efterlader forfatterforeningen i god stand:

Jeg forlader Dansk Forfatterforening på en måde, hvor der er rigtig meget orden i butikken og rigtig meget retning på, hvad der er de største indsatsområder for os. Så det er ikke som i resten af branchen en fuldstændig kaotisk tilstand, men et sted med retning, siger hun til DR.

Sammen med sin mand har Lotte Garbers to sønner.