Prøv avisen
Portræt

Forskning og behandling skal følges ad

I sin tid som viceinstitutleder for IRS, har Rikke Leth-Larsen allerede mødt en række af de ansatte på instituttet og prøvet kræfter med flere af de opgaver, som hører til institutledergerningen. Foto: Syddansk Universitet

Det mener Rikke Leth-Larsen, der er tiltrådt som ny institutleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet

Den 44-årige lektor Rikke Leth-Larsen er netop tiltrådt som ny leder af Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS) ved Syddansk Universitet (SDU). Hun har været viceinstitutleder for IRS siden 2013, sideløbende med en forskerkarriere ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet.

Rikke Leth-Larsen er cand.scient. og har en ph.d. i immunologi (2003). Efter sin ph.d. tog hun mand og børn med til Singapore på et forskningsophold ved Medical Institutes, National University of Singapore.

Rikke Leth-Larsen kender det sundhedsvidenskabelige område på SDU særdeles godt. Hun har været ansat som forsker med fokus på brystkræft på Institut for Molekylær Medicin siden 2005, og hun er samtidig dybt engageret i både undervisning og medicinsk uddannelse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I anledning af sit nye arbejde siger hun blandt andet:

”Jeg glæder mig meget til udfordringerne som institutleder. Jeg har ambitioner om stor synlighed og en fortsat stræben efter høj kvalitet af den forskning og uddannelse, der foregår på de regionale sygehuse i Region Syddanmark og Region Sjælland; sygehuse, som jeg vil besøge oftest muligt. Via mit indgående kendskab til forskningsmiljøerne på SDU vil jeg desuden arbejde for samarbejdet på tværs af institutionerne med henblik på translationel forskning, altså sammenhængen mellem forskningen og hospitalsbehandlingen.”

Rikke Leth-Larsen afløser Kirsten Ohm Kyvik, der er tiltrådt som institutleder ved Klinisk Institut, SDU.

Rikke Leth-Larsen er født og opvokset på Fyn. Hun bor i Odense med sin mand, Jesper Bjerg, der er læge, og deres to børn, Caroline og Jonas, på henholdsvis 15 og 19 år.