Forstander på seniorhøjskole: Jeg ser frem til selv at blive kursist

I morgen åbner Seniorfestivalen på Marielyst Højskole. Arbejdet med seniorer igennem de seneste seks år har fået forstander Christian Schou til selv at slippe frygten for at blive gammel

I 2019 åbnede forstander på Højskolen Marielyst Christian Schou dørene til Danmarks første seniorfestival. Efter to år med corona-aflysninger bliver højskolens arealer den 27. og 28. juli igen fyldt med flere end 3000 seniorer.
I 2019 åbnede forstander på Højskolen Marielyst Christian Schou dørene til Danmarks første seniorfestival. Efter to år med corona-aflysninger bliver højskolens arealer den 27. og 28. juli igen fyldt med flere end 3000 seniorer. Foto: Flemming Keith Karlsen/Ritzau Scanpix.

Efter en lang karriere i mediebranchen som journalist, skiftede Christian Schou spor. Han og hustruen søgte i 2016 stillingen som forstanderpar på seniorhøjskolen Marielyst. De sidste seks år har han derfor arbejdet med at skabe fællesskaber og oplevelser for den ældre del af befolkningen. Og det har ændret på, hvordan han selv ser på det at blive ældre.

Et af de initiativer forstanderen står bag er seniorfestivalen. Da den blev afholdt første gang, var den en stor succes. Over seniorer 3000 deltog de to dage, festivalen varede. Som mange andre festivaler blev seniorfestivalen aflyst i 2020 og 2021. Men efter to år med corona åbner festivalpladsen igen i morgen. Det er nemlig ikke kun ungdommen, der har savnet musik, fællesskab og festivalstemning.