Fra Balkan til Borgen

Jakob Ellemann-Jensen er vokset op med liberal politik. Han skulle dog først omkring militæret og erhvervslivet, før den politiske karriere tog fart

Jakob Ellemann-Jensen er foreløbig det yngste politiske skud på Ellemann-Jensen-stamtræet. –
Jakob Ellemann-Jensen er foreløbig det yngste politiske skud på Ellemann-Jensen-stamtræet. – Foto: Jens Astrup.

Anden generation af den politisk prominente Ellemann-klan, Jakob Ellemann-Jensen, har lagt militæret på hylden og har i stedet taget kampen op i Folketinget.

I dag fylder han 40 år.

Jakob Ellemann-Jensen er medlem af Folketinget for Venstre i Odense Østkredsen i Fyns storkreds. Han er EU-ordfører og udviklingsordfører for Venstre, ligesom han er medlem af Europaudvalget, Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget og Udenrigsudvalget.

LÆS OGSÅ: Direktøren der ikke kan skilles fra sit museum

Han er desuden formand for Den Parlamentariske Forsamling for EU-Middelhavsområdet.

Jakob Ellemann-Jensen er vokset op med politik fra dag et. Han er søn af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og journalist Alice Vestergaard, og hans søster, tidligere miljøminister Karen Ellemann, er også aktiv i dansk politik.

Han har været i Den Kongelige Livgarde i to år, hvorefter han uddannede sig til løjtnant og tjente ved det Sjællandske Livregiment i knap to år. Jakob Ellemann-Jensen tog siden til Bosnien som kaptajn i militæret, hvor han tjente som forbindelsesofficer ved den danske bataljon.

Det var dog uddannelse og politik, der endte med at trække hårdest. Ifølge Jakob Ellemann-Jensen selv var det både på grund af arv, miljø og timing.

Jeg er vokset op med politik, men jeg har ikke tidligere selv forsøgt mig inden for det politiske felt. Tiden er inde, fordi jeg nu har høstet de erfaringer fra den virkelige verden, som vil komme mig til gode som politiker, skrev han i 2011.

Undervejs i sin militære karriere tog han en uddannelse som cand.merc.jur. på Copenhagen Business School i København. Han var færdiguddannet i 2002, og i årene efter sin uddannelse arbejdede han blandt andet for it-giganten IBM.

Jakob Ellemann-Jensen blev valgt ind i Folketinget i 2011 og har siden passet posten som politiker sideløbende med sit job i den private sektor, hvor han er koncernjurist for GN Store Nord.