Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Fra erhvervsliv til hjælpeorganistation

Peter Bøje tiltræder som vicegeneralsekretær i Mission Øst. – Foto: Privatfoto.

Efter en række chefstillinger i erhvervslivet er Peter Bøje blevet vicegeneralsekretær i hjælpeorganisationen Mission Øst

Det er en erfaren leder, der er tiltrådt den nyoprettede stilling som vicegeneralsekretær i Mission Øst. 54-årige Peter Bøje bliver betegnet som et empatisk menneske, der lytter og involverer sig.

Samtidig har han en lang karriere i erhvervslivet, der har givet ham en mængde erfaringer inden for ledelse, kommunikation og organisations- og forretningsudvikling. Ifølge Peter Bøje er missionen at bruge best practice inden for erhvervslivet og bruge det til at gøre godt for andre mennesker. For ham var springet fra erhvervslivet til en hjælpeorganisation en naturlig beslutning.

LÆS OGSÅ:
Han ser historien i de små detaljer

Peter Bøje har været direktør i GREY Direct & Interactive A/S og var forinden informations- og marketingchef i KRIFA. Peter Bøje har desuden været marktingchef i Schur Koncernen i Schur Packaging, stået for udviklingen af en ny forretningsenhed i Glud og Marstrand og har haft og har stadig en række bestyrelsesposter. Han har været med i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse VL-33 i mere end 12 år og har indtil for nylig været medlem af netværket for professionelle bestyrelsesmedlemmer ASNET. Fra 2000 og frem stiftede Peter Bøje den nu største danske udbyder af takeaway, Just-Eat A/S, samt en række andre virksomheder inden for e-marketing og ecommerce.

Peter Bøje er vokset op i Risskov ved Aarhus, hvor han kom i Risskov Kirke. De seneste 25 år har han været en del af frikirken Citykirken i Aarhus. Peter Bøje spiller blandt andet guitar og bas og medvirker sammen med resten af sin familie under lovsangen i Citykirken. Han er medlem af bestyrelsen for Gadecafeen og har været bestyrelsesformand for Kristent Medie Netværk (KMN).

Peter Bøje er gift med Bebiane Bøje, der underviser ved Musikonservatoriet, og har fire børn, der alle spiller musik. Fritiden bliver blandt andet brugt på sejlsport sammen med resten af familien. Peter Bøje dyrker kapsejlads på højt plan i en Wayfarer jolle og vandt i 2007 sammen med en af sine sønner VM i denne bådklasse. Han har også været træner for det danske ungdomslandshold samt udenlandske landshold inden for sejlsport.