Prøv avisen
Portræt

Fra Nørrebro til det kolde nord

Palle Petersen har skrevet bøger og artikler om mennesker i mange lande og op gennem historien. Desuden har han lavet en lang række radioudsendelser for DR P1 og arbejdet med radiodramatik og tv. – Privatfoto.

Forfatter Palle Petersen har i sin lange skribentkarriere skrevet over 120 bøger – mange af dem med Grønland som emne. Han fylder i dag 75 år

Palle Petersen er født i den sorte firkant på Nørrebro. Det har han blandt andet skrevet om i bogen, der handler om hans far, “50 år i jernet”, som han fik børnebogsprisen for.

Palle Petersen rejste til Grønland i 1968 og debuterede i 1971 med børnebogen “Miki – en grønlandsk slædehund”, der handlede om hans egne slædehunde. Bogen udkom i fem lande. Han har skrevet 20 bøger om Grønland og har i 25 år haft et hus i den lille bygd Saqqaq i Diskobugten.

Han har gennem årene skrevet flere end 120 bøger inden for alle genrer, og han har modtaget flere priser for sine bøger. Mange er nu også udkommet som e-bøger.

Palle Petersen har rejst over hele verden for blandt andet Unicef, Danida og Danmarks Radio. Han har skrevet og fotograferet til hen ved 50 bøger om børn i andre lande og har lavet en lang række rejseudsendelser til DR P1.

Grønland og historie har været hans store interesse. De seneste fire år har han udgivet fire store historiske romaner fra Christian den Fjerdes tid, “Fandens heks”, “Christian den 4. i krig og kærlighed”, “Bødlens lille helvede” og “Dansk koloni i Indieland”, som er udkommet i år i anledning af 400-årsdagen for koloniserien af Trankebar i Indien. Til efteråret udkommer en historisk roman om Grønland, “Poq og Palase”, om Hans Egede og Poq, der var den første grønlænder, som i 1724 kom til Danmark – og som kom levende hjem igen.

Palle Petersens forfatterskab har givet ham mulighed for at rejse over hele jorden, og han er medlem af Eventyrernes Klub.

Han holder sin fødselsdag i sommerhuset Galionsgården i Sønderho på Fanø.