Fra rockstjerne til billedkunstner: For Kasper Eistrup er poesien den samme

Kasper Eistrup voksede op med masser af musik, kunst og frihedsdrømme. I 1990'erne blev han kendt som rockstjerne i bandet Kashmir, men han lever i dag som billedkunstner. Tirsdag fylder han 50 år

Kasper Eistrup har været kendt som den udadvendte rockstjerne i bandet Kashmir, men han bebuder, at han nu endegyldigt har skiftet ham til billedkunstner.
Kasper Eistrup har været kendt som den udadvendte rockstjerne i bandet Kashmir, men han bebuder, at han nu endegyldigt har skiftet ham til billedkunstner. Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix.

For mindre end et år siden stod Kasper Eistrup på den store scene i Royal Arena i København to aftener i træk og optrådte for 16.000 mennesker per aften. Mennesker som med deres lysende mobiltelefoner skabte en glimtende stjernehimmel i den mørke sal, mens de af deres lungers fulde kraft skrålede med på sangene, især dem fra de gamle Kashmir-albums fra 1990'erne.

"Jeg må indrømme, at jeg ikke kan få det samme rush og den samme gåsehud af en fernisering. Jeg kommer til at savne at stå på scenen. Men jeg kommer ikke til at savne al transporten, al ventetiden, alle lydprøverne, alle lufthavnene og alle de dårlige hotelbuffeter," siger Kasper Eistrup, som tirsdag fylder 50 år, og som erklærer, at selvom Kashmir i 2021-22 udsendte et opsamlingsalbum og gav otte koncerter, er hans tid som en af sin generations største danske rockstjerner fortid. Nu er han billedkunstneren Kasper Eistrup.