Prøv avisen
Portræt

Frikirkepræst med konservativ identitet

Rasmus Elkjær Larsen er præst i Frikirken i Aabenraa. Fra den 1. januar skal han sidde i byrådet for Det Konservative Folkeparti i Aabenraa Kommune. – Privat Foto: Kim Nissen

Det er bare et år siden, at Rasmus Elkjær Larsen meldte sig ind i Det Konservative Folkeparti. Nu er den 46-årige frikirkepræst valgt til byrådet i Aabenraa, hvor han vil kæmpe for en offentlig debat, der ikke kriminaliserer troende menneskers synspunkter

Det er ikke mere end et år siden, at Rasmus Elkjær Larsen gik i gang med den proces, der skulle gøre ham til et af to konservative byrådsmedlemmer i Abenraa Kommune efter nytår. Det var nemlig sidste år ved denne tid, han begyndte at lede efter sit politiske ståsted. Nu skulle det være.

Selvom han altid havde opfattet sig selv som en engageret samfundsborger, der er aktiv i bestyrelser og foreninger, måtte der et partipolitisk ståsted til, hvis han ville skabe større forandringer i samfundet. Og det vil han.

Derfor brugte han vintermånederne på en grundig gennemlæsning af politiske ideologier.

Og han fandt ud af, at han er konservativ.

”Det var som at finde hjem. Som jeg ser det, ligger der i den konservative ideologi lige dele fokus på frihed, social ansvarlighed og en forankring i vores samfunds værdier,” siger han.

Og der var ikke langt fra ideologi til handling. Efter et kommunalvalg, der bød på væsentlig fremgang til Det Konservative Folkeparti i Aabenraa, skal den 46-årige familiefar og præst i byens frikirke nu i byrådet.

Hans motivation er først og fremmest at passe på demokratiske værdier og vores kulturelle forankring. Selv mener han, at han som troende mærker, hvordan særligt åndsfriheden er under pres.

”Som det kristne menneske, jeg er, har jeg tit følt mig presset i den offentlige debat. Kriminaliseret, faktisk. Jeg oplever en tendens til, at ikke-troende slår til lyd for, at vi, der tror, ikke må deltage i den demokratiske samtale,” siger han.