Gør det selv-legenden, der elsker linolie

Tv-vært, gør det selv-mand og tidligere børnehjemsbarn Flemming Leth kan søndag se tilbage på indtil videre 70 år

Flemming Leth, som de fleste kender ham: i handyman-uniform – denne gang med stilig rød butterfly. –
Flemming Leth, som de fleste kender ham: i handyman-uniform – denne gang med stilig rød butterfly. –. Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Handyman og journalist Flemming Leth blev født i Randers. Hans mor døde, da han var tre år gammel, og Flemming Leth tilbragte de efterfølgende år med at rejse rundt i landet med sin far, der ejede Leths Tivoli.

Men som niårig blev han anmeldt for cykeltyveri, og det førte til, at han blev anbragt på børnehjemmet Godhavn, hvor øretæverne ifølge Leth selv sad løse. Efter tre traumatiske år fik Flemming Leth lov at vende tilbage til sin far.

LÆS OGSÅ: Danskerne vil se tv med høj hygge-værdi i krisetider

De flere barske begivenheder i Flemmings relativt korte liv hærdede ham, gjorde ham selvstændig og lærte ham at gøre tingene selv. En egenskab, der skulle komme ham til gode senere i livet.

Han blev uddannet erhvervsdykker, men han nåede blandt meget andet at tjene til tilværelsen som kok, massør og skiguide, inden han i starten af 1990erne fik smag for journalistikken. Han fik et ring og spørg-program på Østjyllands Radio.

Der gik ikke mange år, før DR fik øjnene op for Leths formidlertalent og gør det selv-egenskaber. Kanalen gav ham hans eget radio- og tv-program Det Leth, som blev en stor succes. Flemming Leth blev her især kendt for sin store kærlighed til linolie.

Senere medvirkede han også i DRs haveprogram Hokus Krokus samt i adskillige radioudsendelser på P4.

Men i 2003 blev Flemming Leth på dramatisk vis flået af DR-skærmen. Efter DRs mening var Leths deltagelse i en forbrugermesse i Frederiksborghallen en så grov overtrædelse af tv-stationens reklameregler, at han straks måtte forlade jobbet.

I dag arbejder Flemming Leth ud over at medvirke i reklamer og holde foredrag primært på at forbedre sit golfhandicap.

Flemming Leth er gift med Ingelise, som han har tre børn med./ritzau/