Han blev kaldt et af verdens største fodboldtalenter, men karrieren blev præget af angst og længslen efter et andet liv

Lyt til dette afsnit af “Sørine & Livskraften" ved at klikke på play-ikonet herunder eller på din foretrukne podcast-app

Da han var 19-år, blev han kåret til det 9. største fodboldtalent i hele verden. Han var med det danske herrelandshold til verdensmesterskaberne i Rusland i 2018, og i sin første tid i klubben FC København blev han kåret til Superligaens bedste spiller. 

Verden lå for hans fodboldfødder, men historien endte ikke, som de fleste havde håbet.

I pressen blev han kendt for sit altid flabede smil og sine kække bemærkninger. Nogle elskede ham for det. Andre mente, han var arrogant og øretæveindbydende.

Men Viktor Fischer spillede en dobbeltrolle. For mens han kæmpede med at komme sig efter en fodskade, begyndte han at miste kærligheden til den sportsgren, som har været hele hans verden, siden hans far tog ham med til aarhusianske Lyseng IF, da han var en lille dreng.

Lyt i Kristeligt Dagblads app

Lyt på Apple Podcast

Lyt på Spotify

Hele sit liv har Viktor Fischer mærket livet så intenst – både glæden og tungsindet – at han ofte fik tanken, om han mon skulle diagnosticeres for det. 

Og da foden blev ved med at gøre ondt, tog de negative tanker over. 

Oplevelsen af angst og depressive symptomer fik ham til gå til en klinisk psykolog, og han endte med at få udskrevet antidepressiv medicin. 

Tilbage står han nu som 29-årig og skal finde ud af, hvad resten af livet skal byde på. Han taler om, hvordan man finder et nyt formål med tilværelsen, når man har brugt hele livet på at kigge i én retning, om at skulle fylde dagene ud, og hvordan man i en alder af 29 år skal lære finde tilfredshed i at hænge en lampe op uden at få et helt stadions applaus.

Da en skade blev slutningen på Viktor Fischers karriere som verdenskendt fodboldstjerne, tog den indre smerte over, og Viktor Fischer måtte tage antidepressiv medicin for at komme gennem dagene. Det fortæller han om i dette afsnit af "Sørine & Livskraften".
Da en skade blev slutningen på Viktor Fischers karriere som verdenskendt fodboldstjerne, tog den indre smerte over, og Viktor Fischer måtte tage antidepressiv medicin for at komme gennem dagene. Det fortæller han om i dette afsnit af "Sørine & Livskraften". Foto: Kristeligt Dagblad

Siden sommeren 2023, hvor han sagde endeligt farvel til fodbolden har han holdt sig ude af rampelyset. Indtil i dag.

For i det nyeste afsnit af "Sørine & Livskraften" fortæller Viktor Fischer for første gang sin historie, når han gæster sognepræst Sørine Gotfredsen i Kristeligt Dagblads podcaststudie.

Lyt med og hør ham forklare, hvorfor han på trods af tilbud fra mange store medieproduktioner har valgt at fortælle netop Sørine Gotfredsen sin historie som den første.

For første gang åbner den unge, forhenværende fodboldspiller Viktor Fischer op om livet i rampelyset som feteret verdensstjerne – på godt og ondt – over for sognepræst Sørine Gotfredsen.
For første gang åbner den unge, forhenværende fodboldspiller Viktor Fischer op om livet i rampelyset som feteret verdensstjerne – på godt og ondt – over for sognepræst Sørine Gotfredsen. Foto: Kristeligt Dagblad

Vært: Sørine Gotfredsen.

Idé, tilrettelæggelse, klip og redaktør: Frederik Meldgaard Lauridsen. Produktionsassistent: Amalie Lyngby Cloos.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang med at lytte, er du velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk.