Han forsker i den kolde mikrobiologi

Carsten Suhr Jacobsen bliver ny institutleder på institut for miljøvidenskab på Aarhus Universitet

Carsten Suhr Jacobsens forskningsområder er især centreret om grænsefeltet mellem miljøkemi og mikrobiel økologi.
Carsten Suhr Jacobsens forskningsområder er især centreret om grænsefeltet mellem miljøkemi og mikrobiel økologi. Foto: Benny Schark, GEUS.

Det er en erfaren herre, der nu sætter sig i institutlederstolen på institut for miljøvidenskab den 1. april.

Carsten Suhr Jacobsen er uddannet molekylær mikrobiel økolog og er i dag forskningsprofessor ved GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland). Han har gennem årene været leder af flere større forskningsprojekter og er en del af ledergruppen på grundforskningscentret CENPERM.

Carsten Suhr Jacobsens forskningsområder har primært ligget i grænsefeltet mellem miljøkemi og mikrobiel økologi. I dag er hans væsentligste forskningsaktivitet arktisk mikrobiologi, hvor han blandt andet arbejder med at forstå mikroorganismers spredning og overlevelse på indlandsisen.

Carsten Suhr Jacobsen er uddannet cand.agro. fra den daværende Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole og har udført sit ph.d.-studie ved DMU - det nuværende institut for miljøvidenskab. Han har siden arbejdet som forsker i både USA og Danmark. I 2006 blev han professor ved GEUS.

Han er medlem af bestyrelsen i Danmarks Mikrobiologiske Selskab og har gennem årene været medstifter af forskellige firmaer, blandt andet inden for mikrobiel bioinformatik. Han har 81 internationale videnskabelige publiceringer bag sig, nogen af dem i samarbejde med forskere fra institut for miljøvidenskab, står bag tre patenter og har et stort internationalt netværk.

Carsten Suhr Jacobsen er født i 1962. Han har fire børn og bor i Brønshøj i København.