Han viderefører historien om Kaj Munk

Journalist og kommunikationsrådgiver Jørn Verner Stendorf er blevet ansat som daglig leder af Kaj Munks præstegård

Jørn Verner Stendorf er også formand for Vennekredsen for Kaj Munks Præstegård, men forlader denne post i forbindelse med sin tiltræden i sin nye stilling. - Privatfoto.
Jørn Verner Stendorf er også formand for Vennekredsen for Kaj Munks Præstegård, men forlader denne post i forbindelse med sin tiltræden i sin nye stilling. - Privatfoto.

Ringkøbing-Skjern Museum har antaget Jørn Verner Stendorf til at stå som daglig leder af Kaj Munks præstegård i Vedersø. Han tiltræder stillingen den 1. marts 2015.

”Det er kort og godt et drømmejob, som jeg glæder mig til at tiltræde. Sammen med Ringkøbing-Skjern Museum og et korps af dygtige og engagerede frivillige vil Kaj Munks dramatiske liv og levned fortsat være synligt og vedkommende,” siger Jørn Verner Stendorf, der afløser Lisbeth Lunde Lauridsen. Kaj Munks Præstegård ejes af den selvejende institution Kaj Munks Præstegård i Vedersø og drives af Ringkøbing-Skjern Museum.

Jørn Verner Stendorf glæder sig til at komme i gang på præstegården.

”Fortællingen om Kaj Munks 20 år som præst, personlighed og modig modstandsmand vil altid være til tanke og eftertanke for både nuværende og kommende generationer. Det spændende er, at der til stadighed kommer nye bidrag og fortællinger om hans alt for korte liv,” siger Jørn Verner Stendorf.

Den nye leder af Kaj Munks Præstegård har en solid kommunikationsmæssig baggrund både som aktiv journalist på dagblade og som kommunikationsrådgiver for offentlige og private virksomheder.

Jobmæssigt har han rejst i flere verdensdele, herunder Afrika og Asien, og har dermed en solid global ballast. Han ser en række spændende udfordringer i forbindelse med formidlingen af Kaj Munks liv og levned, ikke mindst i, at også tyske gæster i stigende omfang vil få indblik i, hvad der skete den 4. januar 1944, hvor fem Gestapo-folk hentede Kaj Munk og senere likviderede ham. Han fortæller, at han som rundviser på præstegården i Vedersø ofte har oplevet, at tyske gæster bliver dybt berørt af, at det var en dansk præst, der faldt for Gestapos kugler.

”Der må ikke være nogen form for berøringsangst i forhold til fortællingen om Kaj Munks dramatiske liv. Heller ikke at vi alle har ansvar for, her i 70-året for Danmarks befrielse, at forsoning bliver et synligt tema, som vi kan og skal debattere ganske fordomsfrit,” siger han og tilføjer: ”Ringkøbing-Skjern Museum er et dagligt bevis på, at vi både kan og tør fortælle de levende, vedkommende historier og skildringer.”

Jørn Verner Stendorf er født og opvokset på Stadilø, hvor han nu er tredje generation i barndomshjemmet. Det betyder, at hans lokale kendskab er i top, og at den storslåede vestjyske natur med højt til loftet er de vigtigste vitaminer. I hans familie har man fisket meget, og også Jørn Stendorf holder af lystfiskeri, især efter laksefisken helt.

Jørn Stendorf er ugift og har ingen børn.