Prøv avisen

Hele Danmarks jægersoldat

B.S. her, der og alle vegne. Dagens fødselar har ud over sin soldaterkarriere også holdt foredrag, dyrket elitesport, dykket og optrådt på tv, måske mest kendt fra de programmer, hvor han gang på gang får Bubber på dybt vand. Foto: Fotomontage: Kristian Brasen.

Manden bag landets mest frygtløse initialer, foredragsholderen, rådgiveren og tv-soldaten B.S. Christiansen bliver 60 år i morgen

Med det borgerlige navn Bjarne Slot Christiansen voksede han op i Vestjylland og blev som ganske ung uddannet elektriker, hvorefter han aftjente sin værnepligt og blev sergent.

Blot 20 år gammel blev B.S. Christiansen i 1973 uddannet jægersoldat og påbegyndte 28 års operativ tjeneste i Jægerkorpset. Han deltog i missioner ude og hjemme og arbejdede med nogle af verdens mest anerkendte eliteenheder, ligesom han som en af ganske få danskere uddannede sig til ranger på den amerikanske militære lederuddannelse Ranger School i Fort Benning, Georgia.

LÆS OGSÅ: B. S. Christiansen

I 2001 forlod han Jægerkorpset og stiftede sit firma, BS & Co., der i dag løser en række forskellige rådgivningsopgaver for erhvervsledere og sportsfolk. Gennem en årrække har han blandt andet fungeret som teambuilder i Riis Cycling, og han har også selv dyrket elitesport i sportsgrene som femkamp, faldskærmsspring og orienteringsløb.

B.S. Christiansen er desuden forfatter til selvbiografien Et liv på kanten samt en eftertragtet foredragsholder. På visitkortet står også dykker, pilot og fotograf, men i offentligheden er han nok mest kendt for sin medvirken i en række programmer på TV 2 med fokus på menneskelig udvikling. I næste måned deltager tv-soldaten således i en ny programserie med titlen B.S. & Outsiderne.

I medierne har danskerne ofte kunnet lytte til råd om livet fra den erfarne altmuligmand: Kig dig selv i spejlet og spørg dig selv, om du er glad for dit liv. Er svaret nej, så gør noget ved det. Tøm din rygsæk, lød det fra fra B.S. i Jyllands-Posten i 2005.

B.S. Christiansen bor nær Holstebro, er gift og far til fire børn.