Prøv avisen
Portræt

Hendes smykker har en god historie

Bodil Binners indstilling til materialefremstilling og -valg kommer ikke kun til udtryk, når det handler om smykker. I 2009 var hun med til at stable en udstilling om bæredygtig mode på benene. Foto: Privatfoto

Den prisvindende guldsmed Bodil Binner er i front, hvad angår bære-dygtige materialer i smykkefremstilling. Hun fylder i morgen 50 år

Guldsmed Bodil Binner blev student fra Aurehøj i 1983, og efter rejser og studier både i udlandet og ved København Universitet fandt hun sin rette hylde i guldsmedefaget, hvor hun blev færdiguddannet fra Kirsten Pontoppidans værksted i 1994. Siden har hun også uddannet sig som sølvkonservator og diamant- og perlegrader og i perioden 1998-2000 arbejdet i Paris.

I 2008 var Bodil Binner med til at grundlægge Fairtradejewellers, der har fokus på Fairtrade-mærkede guldsmedematerialer. Hendes unikke smykker bæres både til daglig og fest af førende politikere, og siden 2001 har alle kunnet besøge hende og finde eller få lavet det helt rigtige smykke i de to værksteder i København, hvor også en række lærlinge er blevet uddannet.

Det er også blevet til deltagelse i talrige udstillinger i både ind- og udland, og som medarrangør har hun skabt udstillinger af kongelige tiaraer på Amalienborgmuseet, af kongelige perler på Rosenborg og af balletsmykker på Det Kongelige Teater.

Bæredygtighed har været et tilbagevendende tema, i 2009 også da Bodil Binner var medarrangør af ”Stof til eftertanke”, en udstilling om bæredygtig mode på Koldinghus. I 2008 vandt hun den skandinaviske runde af den eftertragtede Tahitian Pearl Trophy, og efterfølgende fik hun andenpræmie i den internationale konkurrence.

Bodil Binner har siden 1995 været medlem af Kjøbenhavns Guldsmedelaug, siden 2004 af Dansk Design, siden 2005 af PIECES og siden 2007 af Danmarks største og ældste Zonta-klub, København I, hvor hun har været formand for klubbens projektudvalg og med til at støtte kvinder i at få brudt en negativ social arv.

Bodil Binner bor på Frederiksberg, og de to børn og kæresten fylder også meget i den travle dagligdag.